Vaihde 020 762 44

facebook facebook facebook
PÖRHÖN TOIMIPISTEET

Pörhön Autoliikkeen yhteistyö Oulun Ratsastajien kanssa on jatkunut jo 30 vuotta

 

 

 

 

Perustamisen taustaa

Ajatus ratsastusseuran perustamiseksi Ouluun syntyi jo kohta sodan päätyttyä Lapissa keväällä 1945. Tuhannet hevoset, jotka olivat jääneet kotiuttamisvaiheen jälkeen joukko-osastoihin, täytyi saada hoidetuiksi. Jossain syntyi ajatus, että varuskuntien läheisyyteen perustettaisiin ratsastusseuroja, joiden jäsenet voisivat osallistua hevosten hoitoon. 15. toukokuuta 1946 Oulussa päätettiinkin perustaa ratsastusseura ja valmistelevan toimikunnan vetäjäksi nimettiin kapteeni Ensio Siilasvuo. Lähes päivälleen kymmen vuotta myöhemmin 19. toukokuuta perustettiin Pörhön Autoliike Aino ja Esko Pörhön toimesta.

Toimintaa Oulussa

Toiminta vakiintui 80-luvulla Äimärautiolle, minne Oulun Ratsastajat rakennuttivat ensin uuden 44- paikkaisen hevostallin ja pari vuotta myöhemmin silloisissa oloissa Suomen suurimman maneesin. Seuran jäsenmäärä on pysytellyt 600 henkilön tuntumassa. Toiminnassa tärkeää ovat urheilu ja kilpailu. Vuosien saavutuksena onkin ansiokkaat 19 SM kultamitalia.

Vuonna 1985 pidettiin ensimmäiset Oulun Pokaali- kilpailut Äimäraution viheriöllä. Kisat olivat suuri menestys ja toivat Oulun kertaheitolla Suomen ja osin Ruotsin ratsastajien tietoisuuteen. Aivan erityisesti kisat ovat jääneet mieleen valtaisan yleisömenestyksen takia. Yli 10000 katsojan määrä kolmen päivän aikana oli jotain muuta kuin ”tallintauskilpailut”. Oulun Pokaali- tapahtuma järjestettiin 24 kertaa ja se valittiin kesän parhaimmaksi ratsastusurheilutapahtumaksi melkein joka vuosi. Se loi Oulun maineen ratsastuskaupunkina ja Pokaalin yhteydessä Oulun Ratsastajat saivat nimekkäitä oululaisia yrityksiä yhteistyökumppaneiksi. Yhteistyökumppanuus Pörhön Autoliikkeen kanssa on jatkunut yhtäjaksoisesti 80- luvulta lähtien. ”Erityinen kiitos Pörhön Autoliikkeelle 30 vuotta kestäneestä ymmärryksestä ja merkittävästä taloudellisesta tuesta”-  toteaa Oulun Ratsastajien pitkäaikainen vaikuttaja Ilkka Yliniemi.

Käytämme sivustolla evästeitä, jotta voimme palvella sinua paremmin. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivuston selaamista tai klikkaamalla Hyväksyn-nappia.