Vaihde 020 762 44

facebook facebook facebook
PÖRHÖN TOIMIPISTEET

Autokauppa vilkastui Pörhöllä

Pörhö saa soittoja Etelä-Suomea myöten

Viimeaikainen myönteinen julkisuus on näkynyt kasvaneina yhteydenottoina automyyjiin. Soittoja on tullut Etelä-Suomea myöten, kertoo Pörhön Autoliike Oy:n kaupallinen johtaja Timo Hannuksela.

”Meitä on kiitelty takuuasioiden hyvästä hoidosta. Myös Auto Bild -lehden tuore ostotutkimuksen ykkössija jo toisen kerran on pantu merkille”, Hannuksela sanoo.

”Eräskin helsinkiläinen eläkeläismies tarjosi tarpeettomaksi käyneen henkilöauton meidän myytäväksi, koska piti Pörhöä luotettavana autokauppana”, sanoo Pörhön vaihtoautokeskuksen johtaja Timo Lakkala.

Automyynti on Lakkalan mukaan selvästi vilkastunut.

Pörhöllä ei ole myymälää pääkaupunkiseudulla, mutta auto toimitetaan Lakkalan mukaan vuorokauden aikana pohjoisesta etelään. Pörhön Autoliike on Pohjois-Suomen johtava autotalo, jonka kautta myydään tänäkin vuonna arviolta noin 10000 uutta ja käytettyä henkilö- ja pakettiautoa. Pörhöllä on myyntipiste yhdeksällä paikkakunnalla pohjoisessa.

”Meillä on jo useita uskollisia asiakkaita myös Etelä-Suomessa. Eräs helsinkiläinen kirurgi on jo kymmenen vuoden ajan ostanut uuden tai käytetyn auton Oulusta. Viime viikolla hän osti itselleen ja nyt myös pojalleen meiltä autot”, kertoo Pörhön vaihtoautopäällikkö Veli Kallio

”Uskolliset asiakkaat ovat työn suola. Pidämme yllä laajaa käytettyjen autojen valikoimaa, jotta jokaiselle löytyisi sopiva. Jos ei löydy, niin etsimme sen”, Kallio kertoo.

Pelkästään Oulun suureen vaihtoautohalliin tulee joka viikko myyntiin 50-70 käytettyä henkilöautoa, jotka tarkastetaan perusteellisesti ennen myyntiin laittamista.

Pyhäinpäivän aattoiltana Kallio laittoi Pörhön huoltohallissa asentajan työhaalarin ylleen ja vaihtoi vapaa-ajallaan uskollisen asiakkaan autoon talvirenkaat.

”Pitihän oululaisen jääkiekkoilijan päästä ajamaan autolla ja tekemään maaleja”, Kallio naurahtaa. 

Kallio kiittelee Pörhön Autoliike Oy:n toimitusjohtajaa Matti Pörhöä visionäärisestä työstä yrityksen kehittämiseksi. Pörhön Autoliike on toiminut pian 65 vuotta.

”Hän on tasoittanut tietä ja tehnyt meidän työn helpommaksi”, Kallio sanoo, joka on ollut Pörhön palveluksessa yli 21 vuotta.

Matti Pörhön idea oli kattava vaihtoautotakuu myös käytetyille autoille.     

Suurista autokauppiaista Pörhön Autoliike on ainoa, joka tarjoaa veloituksetta kattavan takuun vaihtoautoilleen. Takuu on vuosi ja 20000 kilometriä. Se myönnetään alle kuusi vuotta vanhoille vaihdokeille, joilla on ajettu alle 180000 kilometriä.

”Käytännössä takuu on parempi kuin uuden auton takuu, koska meillä siihen sisältyy myös liikkumisturva. Tulemme paikan päälle auttamaan, jos jäät tien päälle”, kertoo yhtiön jälkimarkkinointipäällikkö Pekka Mustonen.

”Olemme tehneet strategisen päätöksen, että emme myy huonoja autoja. Kaikki tarkistetaan ja kunnostetaan”, Mustonen lisää.

Automyyjä Jukka Parikka esittelee autoa oululaiselle Mauri Mäkiselle.

Eläkkeellä oleva oululainen kioskikauppias Mauri Mäkinen etsii pientä henkilöautoa kauppakassiksi vaimolleen Arja Mäkiselle Pörhön vaihtoautohallissa Oulussa.

”Vaimo sanoi, että etsi se Pörhöltä, koska lehdessä oli mainos vuoden pituisesta vaihtoautotakuusta”, Mäkinen kertoo.

Hän kertoo ostaneensa Pörhön Autoliikkeestä 30 vuoden aikana yhteensä 22 autoa.

”Autokauppahan on luottamuskauppaa”, hän sanoo.

”Pörhö Takuu on ollut käytössä noin kymmenen vuotta eikä se ole tullut meille liian kalliiksi, kun autot tarkistetaan huolella. Hoidamme takuuasiat hyvin, sillä huono kello kuuluu kauas”, Matti Pörhö sanoo.

Takuuasioiden hyvä hoito on yksi syy siihen, että Pörhö voitti tänä vuonna jo toisen kerran peräkkäin Auto Bildin Suomen Palvelu 1 ostotutkimuksen käytettyjen autojen sarjan. 

Jo 16. kerran tehdyn ostotutkimuksen kohteena oli kymmenen käytettyjen autojen myyntiketjua ja kymmenen uusien autojen jälleenmyyjää. Toiseksi tuli Auto-Suni, kolmanneksi Rinta-Joupin Autoliike ja jaetulle neljännelle sijalle Laakkonen ja Kamux. Uusien autojen sarjan voitti Veho Oy.

Viime vuonna oikeusministeriön alaisen Kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn tuli yhteensä 1007 autoasiaa, joissa suurimmassa osassa tapauksista kiisteltiin vian maksajasta. Pörhön Autoliikkeellä oli vireillä vain viisi tapausta, joista osa koski korjausasioita.

”Haluamme hoitaa takuuasiat hyvin. Voimavaroja ei kannata käyttää asiakkaiden kanssa riitelyyn”, Hannuksela sanoo.

Auto Bildin tutkimuksessa Pörhö sai plussaa:

  • myyjät huomioivat parhaiten saapuvat asiakkaat ja apua tarjottiin oma-aloitteisesti lähes aina.
  • myyjät kartoittivat asiakkaiden nykyisen auton hyviä ja huonoja puolia keskivertoa aktiivisemmin ja kysyivät enemmän lisävarusteiden tarpeesta kuin muiden ketjujen myyjät.
  • myyjät saivat parhaat arvosanat auton esittelystä ja olivat myös kaikkein oma-aloitteisempia kertomaan perustietoja autosta ja sen historiasta.

Miten Auto Bildin tutkimus tehtiin?

Autoliikkeille tuntemattomat testiasiakkaat selvittivät autokaupan palvelu- ja myyntiprosessin laadun asiakkaan silmin ja asiakaskokemuksen kautta. Jokaiselle automerkille ja käytettyjen autojen ketjulle tehtiin kevään ja kesän aikana 20 testikäyntiä. Testiasiakkaiden keski-ikä oli 44 vuotta. Sen toteutti Palvelu Plus Oy. Tutkimuksessa oli mukana kymmenen suuta käytettyjä autoja myyvää ketjua. 

Viimeisimmät uutiset

Käytämme sivustolla evästeitä, jotta voimme palvella sinua paremmin. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivuston selaamista tai klikkaamalla Hyväksyn-nappia.