Pörhötakuu

Pörhötakuu

Automyynti

Huolettomia kilometrejä

Kattava Pörhötakuu vaihtoautoille

Pörhötakuu antaa sinulle uskomattoman huolettomia kilometrejä uudella vaihtoautollasi. 

 • Saat lisäturvaa sijoituksellesi
 • Säästät selvää rahaa
 • Kattava takuu tekee autoilusta entistä huolettomampaa

Kun hankit vaihtoauton, jossa on Pörhötakuu, tiedät mihin rahasi sijoitat. 12 kuukautta tai 20 000 kilometriä voimassa oleva takuu on niin kattava, että autoilu ei tämän huolettomammaksi muutu!

Pörhötakuu voidaan myöntää vaihtoautoille, jotka ovat alle 5 vuotta vanhoja ja alle 150 000 kilometriä ajettuja.

Katso kaikki Pörhötakuu-vaihtoautomme

Pörhötakuu kattaa seuraavat osa-alueet

Moottori
Seuraavat moottorin sisällä olevat voidellut osat: nokka-akseli ja laakerit, kiertokanget ja laakerit, kampiakseli ja päälaakerit, öljypumppu, männät, männänrenkaat ja -tapit, keinuvarret ja laakeriholkit, jakoketjun rattaat ja ketjut, venttiilijouset, -ohjaimet ja -istukat (ei ohjaimen tiivisteet) imusarja, pakosarja, öljyputket, kampiakseli, jakopään hihna/ketju ja kiristin, vesipumppu. Kannet, kotelot, moottorilohko ja sylinterinkannet sisältyvät Pörhötakuun piiriin vain, jos ne vahingoittuvat sisäisesti voidellun osan rikkoutumisen takia. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Vaihteisto
Automaatti-, manuaali- tai jakovaihteisto: kaikki sisäiset voidellut osat vaihteiston sisällä, jäähdytysputket (metalli), kiinnikkeet, alennusvaihteen vaijeri, momentinmuunnin, vauhtipyörä, etupumppu, ulkoinen ja sisäinen ohjausyksikkö. Vaihteisto- ja jakovaihteistokotelo, eristeet, tiivisteet ja öljy vain siinä tapauksessa, että vaihteisto puretaan jonkun edellä mainitun osan rikkoutumisen johdosta.

Voimansiirto
Kaikki vetoakselikokoonpanon sisällä olevat voidellut osat, akselit ja tasausnivelet, vetoakselin kotelo, vetoakselin tuki, tasauspyörästön kotelo, etunavan vetolukot, vetoakseli, ristinivelet. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Turbo
Ahtimen/turboahtimen (tehdasasennettu) kotelo, sisäiset voidellut osat, öljyputket, kiinnikkeet, ahtopaineen tunnistin. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Ilmastointi
Kompressori, magneettikytkin, hihnapyöräkokoonpano, termostaattinen paisuntaventtiili, kompressorin katkaisukytkin, paineen kiertokytkin. Jäähdytysaine vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Jarrut
Pääsylinteri, alipaineen tehostin, levyjarrun satula, jarrusylinterit, kuormaventtiili, jarrujen hydrauliset putket ja kiinnikkeet, hydraulinen ohjausyksikkö. Seuraavat ABS-jarrujen osat: jarrutehostin, pyörän nopeusanturit, hydraulinen pumppu-/moottorikokoonpano, paineen muunninventtiili. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Jäähdytysjärjestelmä
Jäähdytyspuhallinmoottori, jäähdyttimen kenno, termostaatti, jäähdytinnesteen lämpötilan tunnistin. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Sähkötekniikka
Laturi, laturin jännitteensäädin, sytytyspuola, öljynpaineen anturi, nokka-akselin asentotunnistin, kampiakselin asentotunnistin, Lambda-anturi, öljymääräanturi, ilmamassamittari, imusarjan painetunnistin, kaasupolkimen asentotunnistin, pääjohdinsarja, elektroninen pääohjausyksikkö, voimansiirron ohjausmoduuli, käynnistysmoottori, seuraavat sähköiset kytkimet, joita käytetään manuaalisesti tai mekaanisesti: jarruvalon kytkin, takalasin lämmittimen kytkin (ei rele), ajovalojen kytkin, virtalukko, peilin kytkin (sähkötoiminen), sähkötoimisen peilin moottori, suuntavilkun kytkin, pesupumpun kytkin, ikkunan kytkimet ja pyyhkimenkytkin, pesupumpun moottori ja pyyhkimen moottori (edessä ja takana). Ei ajovalopesuri. Polttoainekäyttöinen lisälämmitin (tehdasasennetut). Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Polttoainejärjestelmä
Polttoainepumppu, polttoainejakaja, putket (metalli), paineensäädin, säiliön tuki, säiliö, polttoainesäiliön täyttöputki, kaasuläppäkammio, lämmityssäädin, lisäalipainepumppu ja ruiskutuspumppu. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

Ohjaus
Kaikki ohjauslaitteen ja ohjaustehostimen pumpun sisällä olevat voidellut osat, väliakseli, pääakseli, ohjausvaihde ja pumppukotelo, ohjausvarsi, välivarsi, yhdysvarsi, ohjauspyörän säätömekanismi, hammastanko. Eristeet ja tiivisteet vain siinä tapauksessa, että ajoneuvoon vaihdetaan edellä mainittuja osia.

 

Pörhötakuu ei koske kaikkia Pörhöltä ostettuja vaihtoautoja, vaan se myönnetään kaupan yhteydessä autolle, mikäli auto täyttää Pörhötakuun kriteerit. Jos autolle myönnetään Pörhötakuu, se kirjataan aina kauppasopimukseen.

Haluatko lisätietoa Pörhötakuusta? Pörhötakuu-yhteydenotot takuukirjassa olevaan numeroon.

Pörhötakuun yleiset ehdot

Nämä ehdot koskevat Pörhön Autoliikkeestä ostettua autoa. Auton rekisterinumero ja autoa koskevat tiedot on ilmoitettu kauppasopimuksessa. Tämän takuun antaa auton myyjä. Takuuaika on 12 kuukautta / 20 000 km, kumpi ensin saavutetaan. Takuu alkaa todistukseen merkitystä luovutuspäivästä.

Vian ilmetessä

Ostajan tulee ilmoittaa viipymättä havaitusta viasta myyjäliikkeelle. Ostajan pitää aina toimia virhetilanteessa siten, etteivät vahingot hänen toimiensa tai laiminlyöntiensä johdosta lisäänny. Ota ensisijaisesti yhteys lähimpään Pörhön Autoliikkeen toimipisteeseen. Mikäli alueellasi ei ole Pörhön autoliikettä, ota yhteyttä takuuosastoomme.

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 0207624099

Kyseisen korjaamon edustajan tulee lähettää sähköpostilla tarkka selvitys viasta ja kustannuksista ennen korjauksen aloittamista [email protected] -sähköpostiin ja pyytää ennakkohyväksyntä korjaukselle. Jos hyväksyntää korjaukselle ei ole saatu ennen korjausta, Pörhön Autoliike pidättää oikeuden hylätä korjauslasku. Jos vika ei kuulu takuun piiriin, Pörhön Autoliike ei vastaa tutkimuskuluista.

Takuun piiriin eivät kuulu:
 • kulutusosat ja luonnollinen kuluminen, esimerkiksi
  • jarrupalat tai jarrulevyt
  • alustan osat yli 100tkm ajetussa autossa
  • kytkimen mekaaniset osat
  • määräaikaishuolloissa vaihdettavat osat (öljyt, nesteet, suodattimet, polttimot, pyyhkijän sulat, paristot, kiila- ja moniurahihnat, sulakkeet yms.)
 • huoltotoimenpiteet
 • hammashihna ja seurannaisvauriot, mikäli kuluttaja ei ole tarkistuttanut hammashihnaa ainahuollon yhteydessä.
 • Ilmastointilaitteen huoltotoimenpiteet
 • säätötoimenpiteet
 • akku
 • korkeajänniteakku (Tehtaan alkuperäinen takuu)
 • ei tehdasasenteiset lisävarusteet
 • kosmeettiset viat (maalipinta, korroosio, verhoilujen nukkaantuminen, repsottavat osat, korin äänet, kitinät)
 • vianmääritys, jossa ei todeta teknistä vikaa
 • ohjelmistopäivitys

Takuun myöntäjä vastaa siitä, että auton käyttökelpoisuus ja laatu säilyvät normaaleina takuun ajan. Virhe on asiantuntevasti arvioitu poikkeama kyseisen auton normaalista laadusta tai valmistajan ilmoittamasta ohjearvoista ottaen huomioon auton ikä ja sillä ajettu matka. Takuun myöntäjä ei kuitenkaan vastaa virheistä, jos käyttökelpoisuuden poikkeaminen normaalista johtuu ostajan puolella olevasta syystä, kuten esimerkiksi:

 • auton huolto-ohjelma on laiminlyöty
 • auto on lunastettu
 • auton rakennetta on muutettu (viritys, alustasarja yms.)
 • asiakkaan välinpitämättömyydestä johtuvat viat, esim.
 • matkan jatkamisesta häiriö-/varoitusvalon palaessa.
 • liikenneonnettomuudesta, ilkivallasta tai tapaturmasta
 • kilpailu- tai kokeilukäytöstä, muusta auton epänormaalista käytöstä tai ylikuormittamisesta.
 • auton liikuttamisesta muulla tavoin, kuin sen oman voimanlähteen avulla.
 • ulkopuolisen tekijän aiheuttamat viat (esim. Rakeiden, tulvan, tms. luonnonilmiön).
 • rikkoutuminen tai korjaus, joka tapahtuu Suomen rajojen ulkopuolella.
 • jäätyminen 
 • polttoaineen saastuminen / virhetankkaus
 • rikkoutuminen, joka johtuu sopivien tai tarvittavien
 • jäähdytys- tai voiteluaineiden vähäisestä määrästä taipuutteesta
 • toimintatehon vähittäin tapahtuva luonnollinen heikkeneminen.

Reklamaatio