Artikkeli 3.11.2023

Älykäs avainautomaatti vapauttaa asiakkaan autohuollon aikatauluista

Älykäs avainautomaatti vapauttaa asiakkaan autohuollon aikatauluista
Kätevä ja helppokäyttöinen digitaalinen huoltopalvelu vapauttaa asiakkaan huollon aikatauluista. Asiakas voi jättää autonsa huoltoon ja noutaa sen sieltä itselleen parhaiten sopivaan aikaan.

Sijaisautojen ja huollettavien autojen liikenne Oulun Tyrnäväntiellä on vilkaista. Pörhön jälkimarkkinointijohtaja Pekka Mustonen löysi ruuhkaan ratkaisun, kun hän työmatkallaan Tanskassa sai idean digitaalisesta huoltoneuvojasta.

Konseptin toteuttivat oululaiset yhteistyökumppanit Mustosen pyynnöstä.

Nyt maailman ensimmäinen digitaalinen huoltopalvelu on käytössä Pörhön kaikissa toimipisteissä. "Tervetuloa kokeilemaan rohkeasti uutta palvelumuotoa." 

”Nyt kaikkien Pörhön toimipisteiden pihoissa tai sisäänkäynnin tuulikaapeissa on älykäs avainautomaatti. Se helpottaa asiakkaan asiointia, vapauttaa hänet huollon aikatauluista ja vähentää liikenneruuhkia. Avainautomaatti on käytössä kaikissa merkkihuolloissa”, kertoo markkinointipäällikkö Juha Huovinen.

Ennen huoltoa

”Asiakas voi jättää auton huoltoon omien aikataulujensa mukaan ja sujauttaa auton avaimen turvalliseen avainautomaattiin. Hän voi myös hakea huolletun auton itselle sopivaan aikaan, kun hän ottaa avaimen automaatista”, Mustonen neuvoo.

Avainautomaatti palvelee Pörhön asiakkaita vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden.

Näin avainautomaatti toimii:

  1. Jos avainautomaatti on tuulikaapissa, oven saa avattua puhelimeen huollon varauksen yhteydessä saadulla koodilla.
  2. Avaa avainautomaatin lokero puhelimeen huollon varauksen yhteydessä saadulla koodilla tai avainautomaatissa olevan QR-koodin avulla.
  3. Jätä auton avain lokeroon ja sulje sen luukku.

”Jos asiakas on varannut huollon ajaksi sijaisauton tai sijaispolkupyörän, sen avain löytyy automaatin samasta lokerosta”, jälkimarkkinointipäällikkö Mika Koistinen kertoo.

Rovaniemen Teollisuustien Pörhön toimipisteessä avainautomaatti sijaitsee sisäänkäynnin yhteydessä.

Huollon jälkeen

Kun auto on huollettu, asiakas saa siitä ilmoituksen puhelimeensa.

Jos kyseessä on takuuhuolto, asiakas voi ilmoituksen jälkeen noutaa autonsa itselle parhaiten sopivana aikana. Jos hänellä on ollut käytössään huollon sijaisauto, hän palauttaa sen avaimen automaatin samaan lokeroon, josta hän ottaa oman autonsa avaimen.

”Kun asiakas on maksanut huollon, hän saa avaimensa automaatista puhelimeensa tulleen koodin avulla. Maksu käy kätevästi verkossa pankin, joustavan rahoituksen tai luottokortin kautta”, Huovinen kertoo.

”Avainautomaatti on helppokäyttöinen, vuorokauden ajasta riippumaton, ruuhkaton ja asiakkaan omiin aikatauluihin sopiva palvelu”, Huovinen kehuu.

Audi Center Oulun työnjohtaja Teemu Jussila esittelee Audi Centerin tuulikaapissa sijaitsevan avainautomaatin helppokäyttöisyyttä.

Varaosia vaikka viikonloppuna

Avainautomaatti taipuu monenlaiseen palveluun ja se mahdollistaa aivan uudenlaisen ajattelun.

”Jos asiakas tarvitsee esimerkiksi viikonloppuna tiettyä varaosaa, mutta ei ehdi noutaa varaosamyynnin aikataulujen puitteissa, hän voi noutaa osan viikonloppuna avainautomaatista. Hän saa puhelimeensa koodin, jolla hän voi avata lokeron, jossa varaosa on”, Koistinen sanoo.

Avainautomaatti on avuksi esimerkiksi, jos asiakas haluaa ottaa auton koeajoon sunnuntaina. Kun on hän on etukäteen tehnyt koeajosopimuksen, hän saa linkin avainautomaattiin, jonka lokerosta hän saa koeajoauton avaimen.

Varaa huolto