Vaihde 020 762 44

facebook facebook facebook
PÖRHÖN TOIMIPISTEET

Pörhön Autoliike investoi tulevaan – suuri aurinkovoimala toimitalon katolle!

Pörhön Autoliike Oy on rakennuttanut kesän 2017 aikana Ouluun Pohjois-Suomen suurimman autoliikkeen aurinkovoimalan. Voimalan teho on 100kW ja pinta-alaltaan se on 1323m². Voimalan toimitti ja rakensi Oulun Energia avaimet käteen periaatteella. Rakennustyöt sujuivat suunnitellun aikataulun mukaisesti. Voimala on ollut käytössämme jo juhannuksesta ja tuottanut energiaa yli 25000 Kwh. Tätä tuotettua energiaa on tankattu Oulussa jo moniin Plug in hybrideihin ja täyssähköautoihin.

 ”Pörhön Autoliike Oy investoi aurinkosähköön, koska konsernimme Plug in hybridien ja sähköautojen valikoima kasvaa merkittävästi lähiaikoina. Haluamme olla myös tiennäyttäjä uusiutuvan energian käyttöönotossa”, toteaa kauppaneuvos Matti Pörhö. Valikoimistamme Oulussa löytyvät jo nyt Volkswagenien, Audien ja Nissanien osin useita sähköä käyttäviä malleja. Kaikkien edustamiemme merkkien valikoimista tulee jatkossa löytymään sähköinen vaihtoehto. Jo nyt Volkswagen Passat GTE (Plug in hybrid) on eniten myyty malli Volkswagenissa.

Investointiin on kulunut noin 150 000 euroa ja lähdemme siitä, että takaisinmaksuaika on nykyisillä energiahinnoilla noin 7 vuotta. Aurinkovoimalan sähkön tuotanto vastaa 16,5 % koko sähkön tarpeistamme Oulussa.

"Huolimatta siitä, että nykyiset bensiini- ja dieselautot säilyttävät aseman eniten myytyinä tuotteina vuosia eteenpäin, investointimme aurinkoenergiaan lähtee enemmän tulevaisuuden tarpeista ”, toteaa konsernin jälkimarkkinointipäällikkö Pekka Mustonen. Tänään Oulussa autotalojemme yhteydessä on 9 latauspistettä Volkswagen-, Audi- ja Nissan tuotteille. Lisäksi henkilökunta huoltokorjaamoissamme on koulutettu sähköautojen vaatimuksiin. Samoin myyntihenkilöstömme hallitsee sähköautojen myynnin.

Investoinnit aurinkoenergiaan ovat kovassa kasvussa Suomessa. Järjestelmiä hankkivat sekä kuluttajat että yritykset. Pörhön Autoliike Oy:n aurinkovoimala on erinomainen esimerkki siitä, että aurinkosähköjärjestelmät saadaan räätälöityä hyvin erilaisten yritysten tarpeisiin. ”Kun järjestelmä optimoidaan käyttökohteen sähkönkulutusprofiilin mukaan osaksi yrityksen sähkönhankintaa, se vaikuttaa oleellisesti investoinnin kannattavuuteen ja takaisinmaksuaikaan ”, Oulun Energian liiketoimintajohtaja Jari Pirkola kertoo.

Pörhön Autoliike on yli 60-vuotias ja yksi Suomen vanhimmista alan toimijoista. Toimimme yhdeksälle eri paikkakunnalla Lapissa, Kainuussa, Koillismaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla sekä Ylä-Savossa. Vuoden aikana noin 10 000 autoa löytää omistajansa meidän kauttamme.
Olemme kehittäneet palveluitamme kunnianhimoisesti yli puolen vuosisadan kokemuksella. Yhtiössä työskentelee lähes neljäsataa autoalan ammattilaista. Yrityksellämme on AKL:n ISO 9001 laatusertifikaatti, sekä AKL:n ISO 14001 ympäristösertifikaatti. Lisäksi henkilökuntamme on koulutettu SFS6002 autosähkö sertifikaatin vaatimusten mukaisesti.

Lisätietoja:

Matti Pörhö, 020 762 4001 tai matti.porho@porho.fi

Pekka Mustonen 020 762 4035 tai pekka.mustonen@porho.fi

Jari Pirkola 040 086 7784 tai jari.pirkola@oulunenergia.fi

Seppo Tuomi 044 703 3080 tai seppo.tuomi@oulunenergia.fi

 

Viimeisimmät uutiset

Käytämme sivustolla evästeitä, jotta voimme palvella sinua paremmin. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivuston selaamista tai klikkaamalla Hyväksyn-nappia.