Vaihde 020 762 44

facebook facebook facebook
PÖRHÖN TOIMIPISTEET

Pörhön Autoliike tukee Lappian Esports-joukkuetta

Ammattiopisto Lappian e-urheilutoiminta ja sen tukeminen kiinnostaa myös alueen yrityksiä. Paikallisessa yhteistyössä pelin avaa Pörhön Autoliike Oy, joka lähtee tukemaan Lappian Kemin Esports-joukkuetta. Joukkueessa pelaavat Joona Alatörmänen joukkueen kapteeni, joka opiskelee ICT-asentajaksi, Agit Altundal ajoneuvoasentajaopiskelija, Paavo Heiskanen levyseppähitsaajaopiskelija, Joona Miettunen myös ICT-asentajaopiskelija sekä Tuomas Nyy, joka opiskelee IT-tukihenkilöksi. 

- Olemme tehneet Lappian kanssa tiivistä yhteistyötä jo pidempään tarjoamalla harjoittelumahdollisuuksia heidän opiskelijoilleen, joten tämä oli luonnollinen jatkumo viedä yhteistyötämme eteenpäin. Autoalan murroksen ja digitalisaation myötä myös me haluamme olla mukana uudenlaisissa kumppanuuksissa ja juuri Volkswagen uusien sähköautomallien kautta istuu tähän erinomaisesti mukaan, kommentoi Pörhön Autoliikkeen varatoimitusjohtaja Riitta Pörhö.

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Lappian kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja ja Pörhön varatoimitusjohtaja Riitta Pörhö. Taustalla Lappian Pekka Tiitinen ja Petri Ronkainen sekä Pörhön Keminmaan paikallisjohtaja Aarto Aho. 

- Pörhön Autoliikkeen kanssa sovittu yhteistyö on avaus, joka osaltaan tuo myös uusia muotoja Lappian työelämäyhteistyöhön. On todella hienoa, että yrityksessä nähdään tällaisten uusien avausten mahdollisuudet olla opiskelijoiden ammatillisen kasvun tukena ja mahdollistamassa opiskelijoiden harrastuneisuuden hyödyntämisen osana tätä prosessia, toteaa Lappian urheiluakatemian koordinaattori Pekka Tiitinen

Aiemmin Lappia on tehnyt kumppanuussopimuksen SJ Esports Oy:n kanssa valtakunnalliseen e-urheilun oppilaitos- ja urheiluakatemiatoimintaan osallistumisesta, joka tuottaa myös vahvaa valmennuksellista tukea ja lisää osaamista Lappian omille valmentajille ja opiskelijoille.  

- Lappian e-urheilutoiminta yhdistää ammattiin opiskelun ja tavoitteellisen kehittymisen e-urheilussa. Me kytkemme tähän vahvasti hyvinvointiosaamistamme, jossa olemme edenneet vuosien ajan tavoitteellisesti opiskelijoiden elämän hallinnan, liikunnan eri muotojen ja kokonaisvaltaisesti terveellisten elämäntapojen tukemisen kautta. Uskomme e-urheilun synnyttävän osaamista myös muuttuvan työn oppimiseen sekä uusia koulutustapoja ja –sisältöjä, korostaa Lappian kuntayhtymän johtaja/rehtori Virpi Lilja

Lappian e-urheilutoiminnassa on jo mukana kaksi ns. edustusjoukkuetta, jotka pelaavat 2-tason Educational Masters koululiigan valtakunnallisessa sarjassa. Lisäksi on haastajajoukkueita, jotka myös ovat mukana oppilaitoksen omassa valmennustoiminnassa. E-urheilutoimintaan on ilmoittautunut yli 60 opiskelijaa. Ammattiopisto Lappia on Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) jäsen.

Viimeisimmät uutiset

Käytämme sivustolla evästeitä, jotta voimme palvella sinua paremmin. Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivuston selaamista tai klikkaamalla Hyväksyn-nappia.