Huolto 15.2.2022

Jakopäähuolto

Tarkista oman autosi jakopäähuollon hinta alla olevista merkkien verkkovarauksistamme tai soittamalla numeroon 020 762 44

Audi - huollon verkkovaraus

esim. Audi vm. 2000-2012 bensiinimoottorit alk. 619€

Volkswagen - huollon verkkovaraus

esim. Volkswagen vm. 2000-2012 bensiinimoottorit alk. 599€

SEAT - huollon verkkovaraus

esim. SEAT vm. 2000-2012 bensiinimoottorit alk. 599€

Yleistä jakopäähuollosta 

Polttomoottorin yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä on hammashihnakäyttöisen jakopään huolto. Tärkeäksi huoltokohteen tekee se, että kuluneiden jakopään osien aiheuttamat vauriot ovat lähes poikkeuksetta kokonaisvaltaisia moottorivaurioita, joiden korjauskustannukset kohoavat tuhansiin euroihin. Huolehdithan, että autosi jakopäähuolto suoritetaan ajallaan. Valmistaja määrittää jakopäähuollolle kilometriperustaisen vaihtovälin, joka on mallista ja moottorista riippuen 90 – 290 tkm. Maahantuojan maakohtaisena suosituksena suosittelemme jakopäähuoltoa aikaperustaisesti 6 vuoden välein, koska myös materiaalien vanheneminen aiheuttaa perusteet huoltotoimenpiteelle.

Jakopään hammashihnasta käytetään puhekielessä myös muita nimityksiä, kuten jakohihna tai jakoremmi ja huoltotoimenpiteestä puhuttaessa käytettään usein ilmausta jakohihnan vaihto. Me puhumme mieluummin jakopäähuollosta, koska huoltotoimenpiteen yhteydessä jakopäähän on syytä vaihtaa kaikki hammashihnan pyörittämät kuluvat osat ja varmistaa uusien osien kiinnitys uusilla kiinnitystarvikkeilla valmistajan korjausohjeiden mukaisesti. Valmistajan korjausohjeiden mukaisille huoltotoimenpiteille myönnämme 2 vuoden varaosatakuun.

Teimme uudistuksen jakopäähuoltojen hinnoitteluun paketoimalla tarvittavat erilliset huoltotoimenpiteet huoltopaketeiksi. Yhtenäistimme huoltojen sisällöt ja jatkossa tarjoamme jakopäähuoltoihin kahta eri sisältökokonaisuutta, joista laajempaa myymme nimikkeellä ”Jakopään täyshuolto”. Täyshuolto sisältää jakopään hammashihnan, kiristin- ja ohjainrullat, apulaitteita pyörittävän moniurahihnan sekä kiinnitystarvikkeiden uusinnan. Lisäksi täyshuolto sisältää vesipumpun uusinnan niissä moottoreissa, joissa vesipumppu on jakopään hammashihnan käyttämä osa.

Ns. perushuoltopakettia tarjoamme nimikkeellä ”Jakopään hammashihnan vaihto”, jonka sisältöön ei kuulu moniurahihnan, eikä vesipumpun vaihto. Suosittelemme ehdottomasti jakopään täyshuoltoa, jotta kaikki jakopään kuluneet ja vaurioriskiä kohottavat osat tulevat uusittua kustannustehokkaasti samalla kerralla.


Huoltopalvelumme löydät kaikista toimipisteistämme: Rovaniemi, Keminmaa, Kuusamo, Oulu, Kokkola, Pietarsaari, Ylivieska, Kajaani ja Iisalmi.