Volkswagen jakohihnan vaihto ja jakopään täyshuolto

Hammashihnakäyttöisen jakopään huolto on yksi tärkeimmistä polttomoottorin huoltotoimenpiteistä. Kuluneiden jakopään osien aiheuttamat vauriot voivat johtaa vakaviin moottorivaurioihin, joiden korjauskustannukset voivat nousta tuhansiin euroihin. Siksi on tärkeää huolehtia, että auton jakopäähuolto suoritetaan ajallaan.

Volkswagen-merkkisten autojen jakohihnan vaihtoväli asettuu yleensä välille 90 000 - 290 000 km. Vaihtoväli riippuu auton mallista ja moottorista ja voi olla 90 000 - 290 000 km. Maahantuojan suositus on suorittaa jakopäähuolto kuitenkin vähintään kuuden vuoden välein, koska materiaalien vanheneminen voi myös aiheuttaa huoltotoimenpiteen tarpeen.

Puhekielellä jakopään hammashihnaa kutsutaan usein jakohihnaksi tai jakoremmiksi, ja huoltotoimenpiteestä puhuttaessa käytetään yleensä ilmausta jakohihnan vaihto. Kuitenkin huoltotoimenpiteen yhteydessä on suositeltavaa vaihtaa kaikki hammashihnan pyörittämät kuluvat osat, ja tästä syystä käytämme mieluummin ilmausta jakopäähuolto.

Jakopäähuollossa on tärkeää vaihtaa kaikki kuluneet osat, ja niiden kiinnitys tulee varmistaa uusilla kiinnitystarvikkeilla valmistajan korjausohjeiden mukaisesti. Useimmat moottorin osien kiinnityksessä käytetyistä pulteista ovat ns. venymäpultteja, joiden uusimatta jättäminen aiheuttaa merkittävän vaurioriskin. Tästä syystä myönnämme valmistajan korjausohjeiden mukaisille huoltotoimenpiteille 2 vuoden varaosatakuun.

Olemme uudistaneet jakopäähuoltojen hinnoittelua ja paketoineet tarvittavat huoltotoimenpiteet kahteen huoltopakettiin. Yhtenäistimme huoltojen sisällöt ja tarjoamme jatkossa kahta eri jakopäähuollon sisältökokonaisuutta: "Jakopään hammashihnan vaihto" ja "Jakopään täyshuolto". Täyshuolto sisältää jakopään hammashihnan, kiristin- ja ohjainrullat, apulaitteita pyörittävän moniurahihnan sekä kiinnitystarvikkeiden uusinnan. Lisäksi se sisältää vesipumpun uusinnan niissä moottoreissa, joissa vesipumppu on jakopään hammashihnan käyttämä osa. Suosittelemme ehdottomasti jakopään täyshuoltoa, jotta kaikki jakopään kuluneet ja vaurioriskiä kohottavat osat tulevat uusittua kustannustehokkaasti samalla kerralla.

Oman autosi jakopäähuollon hinnan näet varaussivulta tai soittamalla numeroon 020 762 44

Volkswagen-huollon verkkovaraus

 

UKK 

Mistä tietää, että jakohihna pitää vaihtaa? 

Jakohihna tulisi vaihtaa uuteen ennen kilometriperusteisen vaihtovälin tai kuuden vuoden aikasuosituksen täyttymistä. On tärkeää huolehtia jakohihnan vaihdosta ajallaan, sillä sen katkeaminen voi aiheuttaa vakavia vaurioita moottorissa. 

Mikäli tarvitset tarkempaa tietoa autosi jakohihnan vaihtovälistä, voit tiedustella asiaa helposti puhelimitse 020 762 44

Mikä on jakohihnan vaihdon hinta?

Jakohihnan vaihdon hinta vaihtelee auton merkin ja mallin mukaan. Suosittelemme kuitenkin jakopään täyshuoltoa, jossa jakopää huolletaan kokonaisvaltaisesti ja kustannustehokkaasti kaikkien kuluvien osien osalta. Tällä tavalla voit ehkäistä mahdollisia ongelmia ja säästää kustannuksia pidemmällä aikavälillä. 

Saat selville oman autosi jakohihnan vaihdon ja jakopään täyshuollon tarkan hinnan kätevästi verkkovarauksesta tai tiedustelemalla numerosta 020 762 44

Volkswagen-huollon verkkovaraus