Volkswagen-tuulilasit

Tuulilasi on erittäin tärkeä osa ajoneuvon rakennetta ja sitä vaihdettaessa on huomioitava tarkasti käytettävän lasin ja liiman ominaisuudet. Tuulilasi vaikuttaa myös monien kuljettajaa avustavien järjestelmien toimintaan, minkä takia on tärkeää korvata vaurioitunut tuulilasi oikein, käyttäen valmistajan suosittelemia liimoja ja varmistamalla monitoimikameran yhteensopivuus ja kalibrointi. Jos näin ei tehdä, kuljettajaa avustavien järjestelmien toiminta voi häiriintyä ja aiheuttaa turvallisuusriskin.

Katsastuslaki uudistui vuonna 2018 tiukentaen tuulilasin kuntoon liittyviä vaatimuksia entisestään. Halkeamat ja kiveniskemät tuulilasinpyyhkimien pyyhintäalueella voivat johtaa ajoneuvon katsastuksen hylkäämiseen tai jopa ajokieltoon. 

Tuulilasin vaihto tai kiveniskemän paikkaus kannattaa teettää Volkswagen-huollossa, jotta varmistetaan valmistajan ohjeiden mukainen korjaus ja kalibrointi.

Volkswagen-huolto tekee yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa, joten tuulilasin vaurioitumisesta ei tarvitse tehdä erillistä vahinkoilmoitusta. 

UKK 

Voiko halkeaman tuulilasissa korjata?

Yleensä haljennut tuulilasi on korvattava uudella eikä sitä voida korjata. Kuitenkin pienikokoiset kiveniskemät voidaan paikata, jos ne ovat alle yhden euron kolikon kokoisia. On tärkeää suojata kiveniskemä heti teipillä, jotta epäpuhtaudet eivät pääse huonontamaan korjauksen lopputulosta.

Meneekö auto katsastuksesta läpi, jos tuulilasissa on halkeama?

Tuulilasinpyyhkijöiden pyyhintäalueella oleva halkeama aiheuttaa auton hylkäyksen katsastuksessa. 

Meneekö auto katsastuksesta läpi, jos tuulilasissa on kiveniskemä?

Tuulilasinpyyhkijöiden pyyhintäalueella oleva kiveniskemä johtaa korjauskehotukseen.  

Milloin tuulilasi on vaihdettava?

Jos tuulilasivaurio on pyyhkimien pyyhintäalueella eikä vauriota ole mahdollista korjata laadukkaasti, tuulilasi tulee vaihtaa. Myös silloin, kun näkyvyys on heikentynyt huomattavasti kulumisen vuoksi, tuulilasi täytyy vaihtaa.

Kuinka paljon tuulilasin vaihto maksaa?

Jos sinulla on tuulilasivakuutus, tuulilasin vaihto maksaa sinulle vain vakuutuksen omavastuun verran. Tuulilasivakuutusten omavastuuosuus vaihtelee, mutta on yleensä 150–200 € luokkaa. 

Kuinka paljon kiveniskemän paikkaus maksaa?

Kiveniskemän paikkauksen hinta vaihtelee kiveniskemästä riippuen. Tuulilasivakuutuksen ottaneille kiveniskemän paikkaus on usein maksutonta. 

Volkswagen-huollon verkkovaraus