AJETAANPA - KOEAJOSSA 20.6.2022

Peugeot 308 Kokemuksia: Allure Pack Hybrid 180hv EAT8

Kaunotar ja kulkuri – samassa paketissa!

Peugeot 308 kokemuksia ja koeajo

Aivan ensimmäisenä katse osuu uusiutuneeseen Peugeotin leijona-logoon auton keulassa. Se kuvastaa Peugeotin korkeaa innovaatiota ja yli 210-vuotiasta historiaa. Kun suomalaisista puhutaan, uusiutunut leijona muistuttaa myös erittäin väkevästä aikakaudesta moottoriurheilussamme: Keke Rosberg, Juha Kankkunen, Timo Salonen, Marcus Grönholm ja Ari Vatanen ovat kaikki Peugeotin maailmanmestareita radalla, ralleissa ja aavikolla.

Toiseksi katse kiinnittyy äärimmäisen kauniiseen farkkuun eli SW-malliin Peugeotin kielellä. Muotoiluosasto on onnistunut erinomaisesti. Olisiko Peugeot 308 SW se paljon puhuttu ajaton malli, jota kehutaan ja muistellaan vielä vuosikymmenien päästäkin? Myös sisätiloissa sama tunnelma jatkuu, matkustusmukavuutta riittää! Cockpit– ohjaamo on persoonallinen, mutta kuten jo entuudestaan tiedämme, erittäin toimiva.

Uusiutunutta Peugeot 308:aa valmistetaan kolmella eri varustetasolla eli Active, Allure ja GT, jotka ovat saatavina myös lataushybrideinä tavanomaisten bensiiniversioiden ohella. Kaksi ensimäistä ovat 132kW/180-hevosvoimaisia ja GT myös 165kW/225hv.

Bensiiniversioita on kaikkiaan viisi ja jokaisessa 96kW/131hv ja dieseleinä kaksi, BlueTech HDi 96kW/131hv-tehoisina.

Koeajoimme version Allure hybrid 180hv EAT8 automaattina. Auto on tällä varustetasolla jo todella hyvä ja vakiovarusteet ovat Peugeotin tapaan hyviä ja myöskin tarpeellisia kuten LED – valot! Auton voi varustella mieleisekseen etukäteen www.peugeot.fi ja tietenkin Pörhön osaavien Peugeot-myyjien kanssa. Pakko on silti mainita yksi lisävaruste: katon kokoinen avattava kattoikkuna olisi varmasti jännittävä ja kokemuksia tarjoava ominaisuus!

Liikkeelle lähtö on aina yhtä jännittävän tuntuista, kun alla on hybridi- tai täyssähköauto. Lämmityslaite, ilmastointi ja mahdollisesti radio pitävät omaa ääntänsä, muta muuten ei kuulu murinoita eikä hörinöitä. Jopa 60 kilometriä sujuu pelkällä sähköllä lähes hiljaisuuden vallitessa ja se riittää taajama-ajossa yllättävän pitkään kulkemiseen. Polttomoottorin mukaantuloa sen jälkeen ei välttämättä edes heti huomaa. Sähköllä erityisesti uuden 308:n eteneminen on erinomaisen rivakkaa. Auton ohjaus on tarkka ja se vaatii pienen totuttelun, mutta sen jälkeen siitä ei halua luopua. Jarrut ovat erinomaiset, samoin alusta eli matkustaminen ylipäätään.

Katso heti saatavilla olevat Peugeot 308 -autot.

Pörhön Autoliike Oy myy ja huoltaa Peugeotin henkilö- ja tavara-autoja Oulun, Keminmaan, Rovaniemen Lapin Auton, Kuusamon, Kajaanin, Iisalmen ja Ylivieskan toimipisteissään. Näiden lisäksi Kokkolan Pörhöltä on saatavilla myös Peugeot-merkkihuollon palvelut.