AJETAANPA - KOEAJOSSA 28.2.2022

Täysin uusi Volkswagen Multivan, ladattava hybridi - automaatti

Monikäytön virtuoosi

”Uusi kuudennen sukupolven Volkswagen Multivan on oikea valinta moneen lähtöön. Se on samaan aikaan mainio kulkuväline kokoukseen matkustavalle yhtiön johtokunnalle, hiihtokeskukseen suunnistavalle iloiselle seurueelle tai eläväiselle perheelle heidän jokapäiväisiin kuljetustarpeisiinsa.”

Yllä sitaateissa lainaus jutustani vuodelta 2017, kun koeajoin silloisen Volkswagen Multivanin. Meno oli jo silloin viihdyttävää Multivanin tapaan. Tuohon aikaan moottorivaihtoehdot olivat TDI-dieselit ja TFSI – bensiinimoottorit. Nyt ovat käytössä ajan henkeen ja tulevaisuuteen tähtäävät lataushybridit. Varustelu ja matkustamisen mukavuus ovat uutuudessakin sitä parasta Volkswagen Multivania.

Uutuus on siis 7-paikkainen ladattava hybridi. Multivan on ihastuttanut aina ainutlaatuisilla, moderneilla ratkaisuillaan. Uusi Multivan ei tee poikkeusta. Se on kuljetusväline, joka on suunniteltu eri sukupolvien tarpeille.

Uusi Multivan on monitoimiauto, joka mukautuu moniin autoilukonsepteihin. Ulko- ja sisäpuoli ovat kokonaan uudistettuja, mutta Multivanin perinteitä kunnioittaen. Aiemmin Multivan tehtiin Transporter-aihioon, mutta nyt uudesta Multivanista voidaan todeta, että se on muotojensa osalta ehdottoman oma tarinansa. Lisäksi yli kaksikymmentä kuljettajaa avustavaa järjestelmää ja erinomainen liitettävyys edustavat modernia autoilua. Koreja tulee olemaan kaksi, pitkä ja lyhyt. Kiinnostavaa on, että kummassakin on sama akseliväli, mutta pidemmässä on tuntuvasti enemmän peräylitystä. Myöskin kauniita 2-värimaalauksia on värivalikoimassa.

Sisäinteriööri on laadukas. Materiaalit ovat mukavia ja erityisesti takaosan penkit muhevia. Lattia on kiskotettu penkkien kiinnitystä varten ja näin tilaratkaisut voivat olla juuri sellaisia kuin kukin itse haluaa. Lisävarusteiden lista on mittava ja valita voi vaikkapa jääkaapin tai pöydän. Koeajoautomme ns. ehdottomia juttuja olivat lähes koko auton kokoinen kattoikkuna sekä molemmin puolin sähköisesti toimivat liukuovet.

Uusi Multivan on nyt ladattava. Multivan eHybrid -lataushybridillä ajaa sähkötilassa paikallisesti päästöttömästi ja lähes äänettömästi. 10,4 kWh:n kokoisen litiumioniakun ansiosta toimintamatka riittää keskimääräisten päivittäismatkojen ajamiseen pelkällä sähköllä. Uuden Multivan eHybrid -lataushybridin turbobensiinimoottorin (TSI) ja sähkömoottorin yhteisteho on 160 kW / 218 hv.

Ajossa uusi Volkswagen Multivan on oululaisittain lausuttuna ”upia”. Matkustajat kehuivat äänetöntä menoa ja hyvää näkyvyyttä ja kuskin oli samat seikat helppo allekirjoittaa lisättynä hyvällä ajoergonomialla. Kuskin istuin on mukava ja tukee kehoa sekä raajoja. Kaikki instrumentit ovat käden ulottuvilla.

 

Pörhö-konsernissa Volkswagen Multivanit ja muutkin Volkswagenit myy ja huoltaa Pietarsaaren, Kokkolan, Ylivieskan, Oulun, Keminmaan, Rovaniemen, Kuusamon, Kajaanin ja Iisalmen toimipisteet.

Ota yhteyttä

Varaa koeajo

Lue lisää Volkswagen.fi