Artikkeli 19.4.2022

Volkswagen-sähköautot ja -hybridiautot

Volkswagen-sähköautot ja -hybridiautot

Volkswagen valmistaa täyssähköautoja, lataushybridejä ja kevythybridejä joista jokainen löytää oman suosikkinsa. Volkswagen on täyssähköautojen markkinajohtaja Suomessa vuonna 2021 – osuus täyssähköautorekisteröinneistä oli 23,7 %. Pörhön Autoliikkeen laajasta uusien ja esittelyautojen valikoimasta löydät kaikki uusimmat Volkswagen-sähköauto- ja -hybridimallit. 

Kenelle Volkswagen-sähköauto tai -hybridiauto sopii?

Volkswagen-sähköauto on hyvä valinta esimerkiksi silloin, kun haluat pienentää autoilusi päästöjä ja energiankulutusta reippaasti. Esimerkiksi kaupunkiajossa edulliset käyttökustannukset, päästöttömyys ja äänettömyys nousevat arvoonsa. Suuren vääntömomentin ja välittömän kiihtyvyyden ansiosta suorituskyvystä ei sähköautoilijan tarvitse tinkiä.

 

Volkswagen-hybridiauto on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun ajettavat matkat ovat pidempiä. Jos sinulla on latausmahdollisuus kotona ja määränpäässäsi, kannattaa harkita ladattavan hybridin hankkimista. Jos sinulla ei ole latausmahdollisuutta, kevythybridi ja hybridi ovat sopivampia vaihtoehtoja.

 

Volkswagen-sähköauto- ja hybridivalikoimassa on koko skaala pienistä kaupunkiautoista pakettiautoihin. Niinpä Volkswagen-sähkö- tai hybridiauto on oiva valinta niin citysinkulle kuin isolle perheellekin.  

Miten pitkälle VW-täyssähköautolla ja -hybridillä pääsee? 

Tärkeä kysymys sähköautojen kohdalla on tietenkin, kuinka pitkälle yhdellä latauksella pääsee. Yleispätevää vastausta asiaan ei ole, sillä toimintamatka vaihtelee malleittain ja riippuu akun koosta, olosuhteista, ajonopeudesta sekä muista muuttuvista tekijöistä kuten lämmityslaitteen käytöstä. Hybridiauton toimintasäde on polttomoottorin ansiosta selvästi suurempi kuin täyssähköautoilla.

 

Akkutekniikan kehittyessä myös toimintamatkat ovat kasvaneet. Tällä hetkellä useilla Volkswagen-sähköautomalleilla pääsee yhdellä latauksella jopa 500 km.

Volkswagen-sähköauton hankintaan saa tukea

Uuden Volkswagen-täysssähköauton hankintaan voi saada valtion hankintatukea 2000 euroa. Tukea voi hakea 1.1.2022 – 31.3.2023, kun nämä ehdot täyttyvät:

 

  • Kyseessä on täyssähköhenkilöauto
  • Hankittavan auton kokonaishinta on enintään 50 000 € (sis. ALV, autovero, muut auton hankintaan liittyvät verot)
  • Auto on uusi ja ensirekisteröimätön.
  • Hankittava ajoneuvo ensirekisteröidään Suomeen.
  • Sähköauton ostaja on yksityishenkilö.
  • Sähköauto tulee tuen hakijan omaan käyttöön.
  • Hakija sitoutuu pitämään auton omistuksessaan liikenneasioiden rekisterissä tai Ahvenanmaan ajoneuvorekisterissä vähintään yhden vuoden ajan (alkaen auton ensirekisteröinnistä).
  • Tukea haetaan viimeistään 31.3.2023.

Volkswagen-hybridiauto pienentää päästöjä ja kustannuksia

Hybridiauto on auto, jossa on yhden sijasta vähintään kaksi eri voimanlähdettä, yleisimmin polttomoottori ja sähkömoottori. Hybridi voi mallista riippuen käyttää joko polttomoottoria, sähkömoottoria tai molempia yhtä aikaa. Polttomoottorin apuna toimiva sähkömoottori pienentää polttoaineen kulutusta ja tarjoaa lisätehoa. Säästö polttoaineen kulutuksessa on suurin, kun ajo sisältää paljon pysähdyksiä ja kiihdytyksiä, esimerkiksi kaupunkiajossa.

 

Hybridiautoja on kolmenlaisia. Ladattava hybridi eli lataushybridi eli plug-in-hybridi käyttää sekä sähkö- että bensiinimoottoria, ja sen akku ladataan latauslaitteella tai tavallisesta pistorasiasta. Kaupunkiajossa lataushybridillä on usein mahdollista ajaa pääosin pelkän sähkömoottorin avulla.

Itselataavassa hybridissä eli täyshybridiä ei ladata, vaan se ottaa talteen energiaa liikkeelle lähdettäessä, ajon aikana, jarruttaessa ja pysähdyttäessä. 

 

Kevythybridissä on polttomoottorin lisäksi pieni ajoakku ja sähkömoottori. Kevythybridillä ajettaessa polttomoottori onkin koko ajan käytössä, ja sitä tuetaan sähkömoottorilla, kun moottorin rasitus on suuri, kuten auton käynnistyksessä ja kiihdytyksissä. 


Hybridiauto on sähköautoa parempi valinta esimerkiksi silloin, kun ajettavat matkat ovat pidempiä tai päivittäistä latausmahdollisuutta ei ole. 

Pörhön valikoimassa olevat Volkswagen-sähköautot

Kauttamme on saatavilla koko Volkswagen-sähköautomallisto. Osa Volkswagen sähköautoista on valittavissa valmiiksi varusteltuina FastLane-varusteluversiona, joilla on lyhyempi toimitusaika. Kattavan FastLane-varustelutason lisäksi voit valita ulkovärin, vanteet ja muotoilupaketit sekä vetokoukun. FastLane-varusteluversiot saatavilla takavetoisiin ID.3, ID.4 ja ID.5 -malleihin.

 

e-up!

Volkswagen e-up! on markkinoiden halvin täyssähköauto. Kätevän kaupunkiauton tehokas sähkömoottori pidentää toimintamatkan 260 kilometriin. Tutustu tästä >>

 

ID.3

Volkswagen ID.3 on saatavana 45 kWh:n, 58 kWh:n tai 77 kWh:n akulla, jolloin auton toiminta. matka on mallista riippuen 348–541 km. Kaikilla ID.-malleilla on 8 vuoden tai 160 000 km:n akkutakuu. Tutustu tästä >>

 

ID.4

Volkswagen ID.4 oli vuonna 2021 Suomen myydyin täyssähköauto. Sillä sujuu pidempikin reissu, sillä sen toimintamatka 77 kWh:n akulla on jopa yli 500 km. Saatavilla myös nelivetoisena GTX-mallina. Tutustu tästä >>

 

ID.5

Volkswagen ID.5 on SUV:n ja coupén moderni symbioosi, jonka futuristinen muotoilu lyö kättä tehokkaan sähkömoottorin kanssa. Saatavissa taka- ja nelivetoisena. Tutustu tästä >>

 

Crafter

Volkswagen Crafter on täysimittainen umpipakettiauto, joka helpottaa työtäsi luokkansa parhailla kuormausominaisuuksilla ja kuormankiinnitysvaihtoehdoilla. Tutustu tästä >>

 

Pörhön valikoimassa olevat Volkswagen-hybridiautot

Pörhön kautta saat myös koko Volkswagenin hybridiautomalliston. 

 

Golf ja Golf Variant

Ikoninen Volkswagen Golf on saatavilla kevythybridinä ja lataushybridinä. Tutustu tästä >>

 

Passat Variant

Lataushybridinä saatava Passat Variant tarjoaa hulppean 650 litran tavaratilan. Tutustu tästä >>

 

Arteon Shooting Brake

Uuden Volkswagen Arteon Shooting Braken takaosan muotoilu nostaa sen luokkansa huipulle. Saatavana lataushybridinä. Tutustu tästä >>

 

Tiguan

Lataushybridimallina saatava Volkswagen Tiguan on klassinen katumaasturi uutena tulkintana. Tutustu tästä >>

 

Touareg

Volkswagen Touaregin ratissa sinä päätät, minne tiesi vie. Ei niin, että sellaista edes tarvitsisit. Tutustu tästä >>

 

Multivan

7-paikkainen Volkswagen Multivan -lataushybridi suorastaan kutsuu seikkailuun, ja sen muunneltava sisätila tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia. Tutustu tästä >>