Artikkeli 12.10.2023

Mikko Kantola osti elämänsä ensimmäisen sähköauton – ja karautti sillä Norjaan

Mikko Kantola osti elämänsä ensimmäisen sähköauton – ja karautti sillä Norjaan
Rovaniemeläinen Mikko Kantola osti vaihtoauton Rovaniemen Pörhöltä. Ensitöikseen hän ajoi sillä Norjan Tromssaan. Auto oli turvallinen ja tilava – eikä sähköautojen latauspisteistäkään ollut pulaa.

Turvallinen ja luotettava – ja ennen kaikkea tilava. Näin kuvailee rovaniemeläinen Mikko Kantola Rovaniemen Pörhöltä ostamaansa vaihtoautoa. – Tarve vaihtoautolle tuli siitä, kun kävin lasten kanssa kesälomareissulla etelässä. Pakatessani autoa kotipihassa tajusin, että kaikki ei millään mahdu mukaan.

Viime kesänä rovaniemeläinen Mikko Kantola oli lähdössä lastensa kanssa kesälomareissulle. Harmikseen hän joutui toteamaan, että kaikki tavarat eivät mahtuneet mukaan. Teltta ja makuupussit oli pakko jättää kotiin, koska peräkontti oli yksinkertaisesti liian pieni. Tarve vaihtoautolle oli ilmeinen. 

 – Mietiskelin matkalla vaihtoehtoja, ja juttelin myös tätini miehen kanssa. Heillä oli sähköauto. Sieltä se idea lähti. Siihen saakka olin lähestulkoon vastustanut ajatusta sähköautosta, Kantola naurahtaa.

Kotiin palattuaan Kantola suuntasi oikopäätä Rovaniemen Pörhön vaihtoautopuolelle, joka oli tullut tutuksi jo edellisten autonvaihtojen tiimoilta. Huomio suuntautui Volkswagen ID.4 -malliin, joka oli vuonna 2021 Suomen ostetuin sähköauto – ja joka valittiin samana vuonna Vuoden autoksi kansainvälisessä vertailussa.

– Vaikka sähköauto epäilytti, olen aina ollut kiinnostunut uudesta tekniikasta. Minua ajoi uteliaisuus ja halu kokeilla, miten se pelaa. Kävimme läpi kustannuksia, sovimme koeajot ja pääsimme hinnastakin yhteisymmärrykseen. Auto oli kauhean mieluinen – ja loppu onkin historiaa, Kantola ynnää.

Rovaniemeläisen Mikko Kantolan arki rullaa nyt entistä paremmin – kiitos Rovaniemen Pörhöltä ostetun vaihtoauton. – Tässä oli paljon tilaa ja minun tarpeisiini sopivat lisävarusteet, kuten vetokoukku, hän kertoo.

Harvinainen helmi 

Volkkarin kannalta historiallista oli extempore-reissu Norjan Tromssaan. Idea syntyi eräänä loppukesän iltana, kun Kantola ja hänen naisystävänsä päättivät, että jotain pitäisi tehdä. Hetken mielijohteesta he pakkasivat auton ja lähtivät ajamaan yötä vasten Norjan Tromssaan. Auto selvisi ”tulikokeesta” leikiten.

– Tämä on hyvä ja luotettava auto, jossa on loistavasti tilaa. Norjassa ei ollut pulaa sähköautojen latauspisteistä, ja Suomessakin verkosto oli erittäin kattava. Olen erittäin tyytyväinen auton valintaan.

Kantola on aina pyrkinyt hankkimaan vähän ajettuja ja vähän käytettyjä autoja, joiden varustelu vastaa mahdollisimman hyvin hänen tarpeitaan ja saa arjen rullaamaan paremmin. Nykyinen auto oli siltäkin osin harvinainen helmi: se oli ainoa vaihtoehto, josta löytyi vetokoukku. Ilman sitä peräkärry olisi jäänyt toimettomaksi kotipihaan.

– Toinen tärkeä kriteeri oli tilavuus. Minulla on 10- ja 12-vuotiaat lapset, joita täytyy kuskata harrastuksiin. Kun autossa on enemmän tilaa, kimppakyytienkin järjestäminen on helpompaa: nyt mukaan mahtuvat sekä omien lasten että kavereiden jääkiekkovarusteet, Kantola havainnollistaa.

Mitä tulee automyyjään, ei hyvää kannata vaihtaa. Kantola on jo vuosien ajan asioinut Pörhöllä ja suosii heitä, koska siellä otetaan huomioon asiakkaan sen hetkinen elämänvaihe: auto osataan valita oikeisiin tarpeisiin.

– Pörhöllä asiointi on aina ollut sujuvaa. Ja autot ovat olleet turvallisia ja hyviä ajaa.

Tutustu Pörhön kattavaan vaihtoautovalikoimaan