Artikkeli 31.8.2023

Arki rullaa paremmin, kun voi ajaa tunturiin silloin kun huvittaa

Arki rullaa paremmin, kun voi ajaa tunturiin silloin kun huvittaa
45 vuotta reissun päällä myyntityötä tehnyt Kari pitää autossa tärkeänä ajomukavuutta – ja autokaupassa sitä, että sekä autosta että asiakkaasta pidetään hyvää huolta.

Karin Belle-porokoira kulkee isäntänsä mukana autossa niin työmatkoilla kuin vapaa-ajan patikointireissuillakin.

Kun Kari Ahonen päätti viime kesänä hankkia itselleen uuden auton, hän otti luurin käteen ja soitti tuttuun tapaansa Pörhölle.

Tavallisesti Kari vaihtaa autoaan noin viiden vuoden välein. Uutta autoa miettiessä hän kävi tälläkin kertaa Pörhön tiimin kanssa tarkasti läpi tarpeet ja toiveet, jotta valikoimasta löytyi kaikkein sopivin auto.

Nyt jo eläkkeellä olevan Karin ensimmäinen auto oli kuplavolkkari. Nuori mies ehtii ajaa kuplavolkkariaan kuukauden ajan, jonka jälkeen se hajosi. Kuplavolkkarin jälkeen Kari on suosinut autokaupoilla usein Volkswagenia, koska se on hänen mielestään yksi maailman parhaista merkeistä.

Nyt Kari päätti pitkän harkinnan jälkeen ostaa elämänsä ensimmäisen Nissan Qashqain.

”Nykyään autossa tärkeintä minulle on hyvä ajomukavuus. Vaihdoin Nissaniin, sillä aikaisempi auto alkoi käydä pieneksi ja ajoasento oli huonompi, mikä aiheutti selkäkipuja ja kramppeja”, Kari sanoo.

Kari kehuu myös Nissanin tavaratilaa, jonne mahtuu vaivatta pidemmänkin matkan reissukamat sekä luottomatkakaveri Belle-porokoira.

”Uudella autolla olen tehnyt nyt pari pidempää reissua ja tällä on ollut aivan erilaista ajaa kuin entisellä autolla. Yksi tärkeä ominaisuus oli myös korkeampi maavara, jolla pääsee ajamaan haastavimmassakin olosuhteissa ja vähän huonommillakin teillä.”

Auto on tärkeä työssä ja vapaalla

45 vuotta myyntityön merkeissä ympäri pohjoismaita kiertäneellä Karilla on kertynyt elämänsä aikana kiitettävä määrä ajokilometrejä. Eläkkeellä kilometrejä tulee vuodessa 30–40 000, kun työelämässä kilometrit saattoivat olla jopa kolminkertaiset.

Arjessaan Kari käyttää autoa mahdollisimman vähän – kauppareissut hoituvat parhaiten pyörällä tai kävellen. Marjareissuja varten käytössä on parikymmentä vuotta vanha Seat, joka on pysynyt edelleen hyvässä kunnossa.

Kari haluaa käyttää arjessaan mahdollisimman vähän autoa, mutta arki rullaa paremmin silloin, kun voi ajaa autollaan luonnon rauhaan patikoimaan.

Karin arki rullaa paremmin, kun hän voi milloin tahansa pakata reissukamppeet, istahtaa ratin taakse ja ajaa kauas tunturiin. Työreissujen lisäksi Kari reissaa mielellään kaikkina vuodenaikoina ympäri Lappia patikoimassa ja tarkkailemassa lintuja.

Viimeksi kesän lopulla tuli käytyä koko suuren perheen voimin Kilpisjärvellä.

”Nuorempana tuli telttailtua paljon, mutta nykyään yövymme mieluiten mökissä tai hotellissa. Muutaman päivän reissullakin ehtii nähdä paljon, kun käy päiväreissuna yhdellä pidemmällä patikoinnilla ja parilla vähän lyhyemmällä. Meillä on aina eväät ja trangia mukana, mennään rauhassa eteenpäin eikä silloin ole kiire minnekään.”

Asiakassuhteesta pidetään huolta

Kari Ahonen ostaa aina autonsa Pörhön vaihtoautopuolelta. Kriteerinä vaihtoautolle on, että sen pitää olla kohtuullisen vähän ajettu ja hyvin pidetty.

Pörhöllä on kattava vaihtoautovalikoima, josta löytyy perinteisten bensa- ja dieselautojen lisäksi sähköautoja ja ladattavia hybridejä. Osa vaihtoautoista kuuluu kattavan Pörhötakuun piiriin.

Kaupan yhteydessä myönnettävä Pörhötakuu myönnetään lähtökohtaisesti autolle, joka on alle viisivuotias ja alle 120 000 kilometriä ajettu. Kyse ei ole maksullisesta lisäpalvelusta, vaan takuu on asiakkaalle täysin ilmainen.

Kari on huomannut, että mitä enemmän kilometrejä karttuu, sitä tärkeämpää on auton ajomukavuus. Vaihtoautopuolelta Kari valitsi uudeksi ajoneuvokseen Nissan Qashqain, joka on osoittautunut jo ensimmäisillä pidemmillä reissuilla erittäin hyväksi valinnaksi.

Kari Ahonen arvostaa Pörhöllä asioidessaan eniten sitä, että autoliike on kiinnostunut asiakkaistaan ja pitää erinomaisen hyvää huolta asiakassuhteistaan. Autoja myydään tiimityönä ja asiakasta kuunnellaan tarkalla korvalla.

Ahonen arvioi olleensa Pörhön asiakas jo yli 25 vuoden ajan.

”Pörhön myyjät pitävät aina huolen, että sopiva auto löytyy. Pörhölle voi soittaa asiasta kuin asiasta ja yhteistyö on luontevaa. Se, mitä sovitaan, pitää paikkansa”, Ahonen kiittelee.

Keminmaan Pörhön merkkihuolto on myös huoltanut Ahosen autot jo vuosien ajan.

”Olen aina ollut tarkka siitä, että auto pysyy kunnossa. Kun autoa huolletaan asianmukaisesti ja siitä pidetään hyvää huolta, saa ajaa huolettomasti eikä tarvitse miettiä, pääseekö perille. Pörhön huollon asiantuntemukseen olen voinut aina luottaa sataprosenttisesti.”

Tutustu Pörhön kattavaan vaihtoautovalikoimaan