Artikkeli 21.6.2023

Auto vaihtoon ja arki rullaa paremmin

Auto vaihtoon ja arki rullaa paremmin
Kun vaihtoauto valitaan omien tarpeiden mukaan, helpottuu arkikin siinä samalla. Pörhöllä tiedetään hyvin minkälaisia autoja pohjoisen ihmiset etsivät.

”On yksilöllistä, mikä auto sopii kenellekin, sillä siihen vaikuttavat monet asiat. Meiltä löytyy varmasti jokaiselle sopiva auto monipuolisesta vaihtoautovalikoimastamme”, Pörhö Keminmaan vaihtoautokeskuksen myyjät Olli Toivanen ja Niklas Nurmos kertovat.

Auton luotettavuus ja toimivuus on ratkaisevan tärkeää etenkin pohjoisessa, missä välimatkat ovat pitkiä ja kilometrejä kertyy tavallista enemmän.

Pörhön Autoliikkeessä tunnetaan pohjoisen olosuhteet ja pohjoissuomalaisten ihmisten tarpeet varsin hyvin.

– Auton valinnassa suomalaiset arvostavat ulkonäön lisäksi käytännöllisyyttä ja hyötyä. Autot ostetaan tarpeeseen ja helpottamaan arkea, mikä näkyy etenkin vaihtoautokaupassa, kommentoi Pörhö Rovaniemen vaihtoautomyyjä Jukka-Pekka Pirttilä, joka on viihtynyt autoalalla jo 25 vuotta.

– Erityisesti pohjoisessa asiakkaat saattavat harkita autonvaihtoa pitkään sekä auton käyttötarvetta. Saatetaan haluta ostaa korkeampi citymaasturimallinen auto, kun ikää tulee enemmän tai jos liikutaan paljon luonnossa, halutaan varmistaa, että autossa on maavaraa. Minun tehtäväni myyjänä on kartoittaa erinäisillä kysymyksillä käyttötarvetta sekä tehdä auton ostamisen asiakkaalle mahdollisimman helpoksi, Pirttilä kertoo.  

– Kun esimerkiksi perhekoko kasvaa, on tällöin usein edessä pienen auton vaihtaminen suurempaan. Osalla taas ajotavat voivat muuttua, mikä näkyy useimmiten dieselauton vaihtona bensaan tai sähköiseen. Pyrimme löytämään uuden vaihtoauton aina asiakkaan sen hetkisen elämäntilanteen mukaan, kommentoi Pörhö Keminmaan vaihtoautomyyjä Niklas Nurmos, joka on työskennellyt yli 10 vuoden ajan Pörhöllä.

Auto jokaiseen tarpeeseen

Asiakkaiden odotukset ja toiveet muuttuvat nykyään yhä nopeammin. Esimerkiksi diesel- ja sähköautojen kysyntä on vaihtunut nopeasti vuoden mittaan. Myös yksilölliset toiveet korostuvat autokaupoilla aiempaa enemmän.

– Usein syy auton vaihtoon liittyy yllättäviinkin elämän muutoksiin sekä siihen, että tarvitaan uusi auto, joka toimii omassa arjessa mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi kun työpaikka vaihtuu kauemmas tai aloitetaan uusi harrastus, saattaa tällöin myös auton käyttötarpeet muuttua, toteaa Pörhö Rovaniemen vaihtoautomyyjä Jarno Pallari, jolla on 19 vuoden kokemus alalta.

– Myyjän roolissa tärkein tehtäväni on aidosti kuunnella asiakasta ja kartoittaa, millaiseen käyttöön auto tulee. Kun luottamus syntyy ostajan ja kauppiaan välille, voi se luoda pitkänkin suhteen vuosiksi eteenpäin, mikä on äärimmäisen hienoa, Pallari lisää.

– Kun asiakas astelee liikkeeseen, käymme läpi ensin peruskysymykset liittyen hänen kriteereihinsä uudesta autosta. Asiakkaat hakevat eri asioita ja yhtä oikeaa vastausta ei ole, mikä auto sopii kenellekin, kaksi vuotta Keminmaan Pörhön vaihtoautopuolella työskennellyt Olli Toivanen kommentoi.

Pörhötakuu-autoiksi valittavat vaihtoautot ovat läpäisseet tiukan seulan. ”Maksullinen Pörhöturva antaa turvaa myös vanhemmille vaihtoautoille”, kommentoivat Jukka-Pekka Pirttilä ja Jarno Pallari.

Pörhöllä on kattava, noin 800 vaihtoauton valikoima. Vaihtoautovalikoimasta löytyy perinteisten bensa- ja dieselautojen lisäksi sähköautoja ja ladattavia hybridejä. Jos verkkosivuilta bongattu vaihtoauto sijaitsee toisessa kaupungissa, voi haluamansa auton tilata kätevästi lähimmälle Pörhön toimipisteelle.

Kaikki Pörhön vaihtoautot lisäksi tarkastetaan ja huolletaan ennen myyntiä.

– On ilo tehdä autokauppaa, kun tietää, että auto on varmasti kunnossa. Jokaikinen meille vaihdossa tuleva auto tarkistetaan ja käydään huolellisesti läpi ennen myyntiä. Meillä on tiukka kuntotarkastusprosessi, jonka aikana kaikki mahdolliset viat laitetaan kuntoon.

Pörhötakuulla lisäturvaa

Osa vaihtoautoista kuuluu kattavan Pörhötakuun piiriin. Pörhötakuu-autoja on myyty Pörhöllä jo kymmenen vuoden ajan.

Pörhötakuu myönnetään kaupan yhteydessä autolle, mikäli auto on alle viisivuotias ja sillä on ajettu alle 200 000 kilometriä. Jos autosta on pidetty erityisen hyvää huolta, voi vanhempikin auto saada Pörhötakuun. Kyse ei ole maksullisesta lisäpalvelusta, vaan takuu on asiakkaalle aina täysin ilmainen.

Uutena palveluna Pörhöltä saa nyt myös takuun vanhemmille autoille. Vaihtoauton oston yhteydessä hankitulla maksullisella Pörhöturvalla saa lisäturvaa vaihtoautolle: 12 kuukautta tai 20 000 kilometriä voimassa oleva turva on erittäin kattava.

– Asiakkaamme ovat toivoneet Pörhötakuun kaltaista palvelua myös hieman vanhemmille autoille, ja tähän ratkaisuna toimme heille tarjolle Pörhöturvan, joka on maksullinen lisäturva alle 10 vuotta vanhoille ja alle 180 000 kilometriä ajetuille vaihtoautoille.

Tutustu Pörhön vaihtoautoihin

Lue lisää Pörhötakuusta Lue lisää Pörhöturvasta