Uutiset 8.11.2021

Pörhön Autoliike Oy ostaa MB-Mobile Oy:n

MB-Mobile Oy on pääasiassa keskittynyt vaihtoautojen kauppaan. Yhtiö toimii Kokkolassa ja Espoossa. Tänään allekirjoitetulla kauppasopimuksella yhtiön koko osakekanta siirtyy Pörhölle, samoin koko MB-Mobile Oy:n henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä. Yhtiön liikevaihto on n. 20 miljoonaa euroa.

”MB-Mobile Oy:stä tulee erillinen vaihtoautoketju Pörhön Autoliikkeen tytäryhtiönä ja sen toimintaan investoidaan jatkossa vahvasti”, toteaa Pörhö yhtiöiden toimitusjohtaja, kauppaneuvos Matti Pörhö. ”Vaihtoautokauppa on saanut merkittävästi jalansijaa maassamme ja vaihtoautotuonnin merkitystä tässä kehityksessä ei voida väheksyä”, jatkaa Pörhö.

MB-Mobile Oy on Häggblomien sukuyhtiö ja se on toiminut 20 vuotta. Toimitusjohtaja André Snellman toteaa olevansa iloinen yhtiön jatkumisesta Pörhön Autoliikkeen tytäryhtiönä, jolla on resursseja kehittää toimintaa. ”Meillä on toimiva hankintaorganisaatio tärkeissä Euroopan kohteissa, joka mahdollistaa tulevan kasvun”, toteaa Snellman. Hän jatkaa yhtiön palveluksessa.

”MB-Mobile on tulevaisuudessa yksi lisähankintakanava Pörhön omille Vaihtoautokeskuksille, vaikka pääosa niiden vaihtoautoista tulee jatkossakin uusien autojen kaupasta”, toteaa Pörhön Autoliike Oy:n kaupallinen johtaja Timo Hannuksela. ”Tämä on iso askel Pörhö yhtiöiden kasvustrategiassa”, jatkaa yhtiön varatoimitusjohtaja Riitta Pörhö.

 

Pörhön Autoliike Oy

Matti Pörhö

toimitusjohtaja

 

Pörhön Autoliike Oy on pohjoissuomalainen perheyhtiö, joka toimii Oulussa, Rovaniemellä, Keminmaalla, Kuusamossa, Kajaanissa, Iisalmessa, Ylivieskassa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa edustaen Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Skoda, Nissan, Peugeot, Citroën, DS, Mazda automerkkejä sekä myynnissä ja huollossa. Lokakuussa on aloitettu Oulussa Porsche huolto. Yhtiö myy tänä vuonna lähes 10 000 autoa ja budjetoitu liikevaihto on n. 200 miljoonaa euroa.