Uutiset 8.8.2022

Pörhön Autoliike Oy vahvistaa johtoaan

Vuodesta 1987 Pörhön Autoliike Oy:n toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toiminut, Kauppaneuvos Matti Pörhö jatkaa Pörhö yhtiöiden (Pörhön Autoliike Oy, Pörhö Kiinteistöt Oy) kokopäivätoimisena hallitusten puheenjohtajana.

Pörhön Autoliike Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi Timo Hannukselan (57) 1. syyskuuta 2022 alkaen. Timo on toiminut vuodesta 2011 Oulun yksikön aluejohtajana, vuodesta 2016 Pörhön Autoliike Oy:n kaupallisena johtajana sekä useissa muissa tehtävissä yhtiössä. 

Pörhö Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtajana ja Pörhön Autoliike Oy:n varatoimitusjohtajana jatkaa Riitta Pörhö (59). Kiinteistöyhtiön toimialue on kiinteistökehitys ja lasiliike V.E Lipponen Oy:n toiminta. Riitta toimii myös V.E Lipponen Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Lasiliikkeen toimitusjohtaja on Matti Lipponen (59). 

Pörhö yhtiöiden talouspäällikkö Pirjo Mikkola (56), joka on toiminut Pörhö yhtiöiden taloushallinnon tehtävissä vuodesta 2008 ja talouspäällikkönä vuodesta 2012, on nimitetty yhtiöiden talousjohtajaksi sekä hallitusten kokousten valmistelijaksi ja -sihteeriksi.

Pörhön Autoliike Oy:n vaihtoautotoimintojen johtajaksi on nimitetty Martti Muona (54) 1.syyskuuta 2022 alkaen. Hän toimii myös Pörhön Autoliike Oy:n tytäryhtiöiden MB-Mobile Oy:n sekä RealAuto Oy:n toimitusjohtajana. MB-Mobile Oy:n ja RealAuto Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii Timo Hannuksela. 

Pörhön Autoliike Oy on vahvasti kasvava pohjoissuomalainen perheyhtiö, jonka omistajat Matti Pörhö, Riitta Pörhö, Merja Tuomi-Nikula, Johannes Hanhirova ja Nea Liikamaa ovat vahvasti sitoutuneet kehittämään yhtiöitään.

Pörhö yhtiöt työllistävät n. 430 ammattiosaajaa ja liikevaihto on n. 230 miljoonaa euroa. Pörhön Autoliike Oy toimii Oulussa, Rovaniemellä, Keminmaalla, Ylivieskassa, Kuusamossa, Kajaanissa, Iisalmessa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa. MB-Mobile Oy toimii Kokkolassa, Espoossa, Helsingissä, RealAuto Oy Lempäälässä sekä V.E Lipponen Oy Oulussa.

Pörhön Vaihtoautokeskus-, MB-Mobile- ja RealAuto vaihtoautokaupat ja Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Nissan, Peugeot, Citroën, DS, Skoda merkkiedustukset jälkimarkkinatoimintoineen, Porsche huoltotoiminta, Vianor Partner sekä Eurorepar korjaamotoiminta muodostavat Pörhön Autoliike Oy:n liiketoiminnan.