Artikkeli 2.5.2023

Auton luo­tet­ta­vuus ja tur­val­li­suus on poh­joi­sen sää­olo­suh­teis­sa rat­kai­se­van tärkeää – ”Hyvin pidetyt ja huol­le­tut autot säi­lyt­tä­vät arvonsa huo­mat­ta­vas­ti pa­rem­min”

Auton luo­tet­ta­vuus ja tur­val­li­suus on poh­joi­sen sää­olo­suh­teis­sa rat­kai­se­van tärkeää – ”Hyvin pidetyt ja huol­le­tut autot säi­lyt­tä­vät arvonsa huo­mat­ta­vas­ti pa­rem­min”
Vaihtoautomarkkina elää jatkuvassa muutoksessa. Pörhöllä tiedetään hyvin, minkälaisia autoja pohjoisen ihmiset etsivät.

Suomalaiset ajavat Euroopan vanhimmilla autoilla. Etenkin Pohjois-Suomessa autoja vaihdetaan harvemmin kuin etelässä.

Pörhön Autoliikkeessä tunnetaan pohjoisen olosuhteet ja pohjoissuomalaisten tarpeet varsin hyvin.

”Suomalaiset ovat sen verran järki-ihmisiä, että he arvostavat ulkonäön lisäksi käytännöllisyyttä ja hyötyä. Autot ostetaan tarpeeseen, mikä näkyy etenkin vaihtoautokaupassa. On autokaupoilla silti aina ripaus tunnettakin mukana”, Oulun aluejohtaja Jarmo Tikkanen sanoo.

Auton luotettavuus ja toimivuus on ratkaisevan tärkeää etenkin pohjoisessa, missä välimatkat ovat pitkiä ja kilometrejä kertyy tavallista enemmän. Talvipakkasilla tai pimeässä ei ole mukava jäädä metsätien varteen odottamaan apua.

”Jos haluaa, että auto säilyy luotettavana ja turvallisena, kannattaa se huoltaa ajoissa ja asianmukaisesti. Määräaikaishuoltojen lisäksi esimerkiksi tuulilasinpyyhkijän sulat kannattaa vaihtaa tarpeeksi usein, jotta tuulilasi pysyy ehjänä. Myös akku kannattaa olla kunnossa näillä leveysasteilla”.

”On yksilöllistä, mikä auto sopii kenellekin, sillä siihen vaikuttavat monet asiat. Meiltä löytyy varmasti jokaiselle sopiva auto, olipa kyse uudesta tai vaihtoautosta”, Pörhön Oulun vaihtoautokeskuksen myyjä Marko Karppinen sanoo.

Kun autosta on pidetty hyvää huolta, sen markkina-arvo säilyy hyvänä ja se on huomattavasti haluttavampi, kun on aika vaihtaa autoa.

”Meillä Pörhön vaihtoautopuolella se näkyy todella selkeästi: hyvin pidetyt ja määräaikaishuolletut autot säilyttävät arvonsa".

Vaihtoautoja jokaiseen tarpeeseen

Asiakkaiden odotukset ja toiveet muuttuvat nykyään yhä nopeammin. Esimerkiksi diesel- ja sähköautojen kysyntä on vaihtunut nopeasti vuoden mittaan. Myös yksilölliset toiveet korostuvat autokaupoilla aiempaa enemmän.

”Meille tulee paljon asiakkaita kysymään, mikä auto olisi heille järkevin. Asiakkaat hakevat eri asioita ja yhtä oikeaa vastausta ei ole: esimerkiksi käyttötarkoitus tai harrastukset voivat vaikuttaa paljon siihen, mikä auto sopii kenellekin. Me autamme asiakasta valitsemaan hänelle sopivimman auton”, Tikkanen kertoo.

Pörhöllä on kattava, noin 800 vaihtoauton valikoima. Vaihtoautovalikoimasta löytyy perinteisten bensa- ja dieselautojen lisäksi sähköautoja ja ladattavia hybridejä. Varastossa on jopa 250 nelivetoautoa.

Kaikki Pörhön vaihtoautot tarkastetaan ja huolletaan ennen myyntiä.

”On ilo tehdä autokauppaa, kun tietää, että auto on varmasti kunnossa. Jokaikinen meille vaihdossa tuleva auto tarkistetaan ja käydään huolellisesti läpi ennen myyntiä. Meillä on tiukka kuntotarkastusprosessi, jonka aikana kaikki mahdolliset viat laitetaan kuntoon”, Oulun Pörhön vaihtoautokeskuksen myyjä Marko Karppinen sanoo.

Pörhötakuulla lisäturvaa ajamiseen

Osa vaihtoautoista kuuluu kattavan Pörhötakuun piiriin.

Pörhötakuu myönnetään kaupan yhteydessä autolle, mikäli auto täyttää tietyt kriteerit. Lähtökohtaisesti Pörhötakuu-auto on alle viisivuotias ja alle 120 000 kilometriä ajettu. Jos autosta on pidetty hyvää huolta, voi vanhempikin auto saada Pörhötakuun.

Pörhötakuu-autoiksi valittavat vaihtoautot ovat läpäisseet ennen Pörhötakuu-leiman ansaitsemista tiukan seulan.

Pörhötakuu-vaihtoautoille Pörhö antaa veloituksetta vuoden tai 20 000 kilometrin mittaisen takuun, joka kattaa kaiken muun, paitsi aktiivisesti kuluvat osat – jotka nekin on vaihdettu huoltotarkastuksen yhteydessä. Kyse ei ole maksullisesta lisäpalvelusta, vaan takuu on asiakkaalle aina täysin ilmainen.

Pörhötakuu-autoja on myyty Pörhöllä jo kymmenen vuoden ajan.

”Asiakkaatkin tuntevat jo Pörhötakuun ja osaavat kysyä sisään astuessaan, että olisko teillä meille sopivaa Pörhötakuu-autoa tarjolla. Pörhötakuu-autoja ostetaan tavallista enemmän myös etänä ilman koeajoa. Käytännössä voi sanoa, että jos ostaa Pörhötakuu-auton, niin on tehnyt varman valinnan”, Karppinen sanoo.

Pörhöturvaa vanhempiinkin vaihtoautoihin

Uutena palveluna Pörhöltä saa nyt myös takuun vanhemmille autoille.

Vaihtoauton oston yhteydessä hankitulla maksullisella Pörhöturvalla saa lisäturvaa vaihtoautolle: 12 kuukautta tai 20 000 kilometriä voimassa oleva turva on erittäin kattava.

Maksullinen Pörhöturva onkin vastaus asiakkaiden esittämiin toiveisiin.

"Asiakkaamme ovat toivoneet Pörhötakuun kaltaista palvelua myös hieman vanhemmille autoille, ja tähän ratkaisuna toimme heille tarjolle Pörhöturvan, joka on maksullinen lisäturva alle 10 vuotta vanhoille ja alle 180 000 kilometriä ajetuille vaihtoautoille", Tikkanen sanoo.

Tutustu Pörhön vaihtoautoihin

Lue lisää Pörhötakuusta Lue lisää Pörhöturvasta