PORSCHE 23.5.2023

Porscheja ajettu Ouluun huoltoon Pohjois-Norjasta saakka

Porscheja ajettu Ouluun huoltoon Pohjois-Norjasta saakka

Porschen kaksi vuotta sitten Ouluun avattu Pohjois-Suomen huoltoyksikkö on ylittänyt odotukset. Huolto toimii asiakaspalvelutiloineen Pörhön Autoliikkeen yhteydessä sen pohjoispäädyssä.

”Asiakkailta on saatu todella hyvää palautetta. Porscheja on tullut huoltoon mukavasti. Lisäksi olemme saaneet lisää uusia asiakkaita, sillä autojen määrä on kasvanut Pohjois-Suomessa”, kertoo Porsche Service Center Oulun huoltopäällikkö Juhani Saartoala. Pörhön ”reviirillä” on arviolta 3 500 Porschea, joista Oulussa noin 500.

”Olen kuullut, että Porscheja on ajettu Ouluun huoltoon Pohjois-Norjasta saakka. Pohjoisen yksikölle oli selvä tilaus”, sanoo Pörhön Autoliike Oy:n toimitusjohtaja Timo Hannuksela.

Huollon avaaminen on Saartoalan mukaan käynnistänyt Ouluun eräänlaisen Porsche-turismin. Autoja ajetaan nyt kauempaa Pohjois- ja Itä-Suomesta huoltokäynnille Ouluun, jolloin hyvissä ajoin saapuva auton omistaja yöpyy oululaisessa hotellissa.


Kaukaisimmat Porschet on ajettu Ouluun huoltoon Pohjois-Norjasta, kertoo huoltopäällikkö Juhani Saartoala, jolle moni Porschen omistaja on tullut tutuksi.

Saksalainen Porsche valtuutti Pörhön käynnistämään Pohjois-Suomen huoltotoiminnot noin kaksi vuotta sitten. Lähin Porsche-huolto oli aiemmin pohjoissuomalaisille Tampereella.

”Monelle pohjoisen Porschen omistajalle se merkitsi erilaisia järjestelyjä, kuten työmatkan yhdistämistä huoltokäyntiin. Monta kertaa Tampereelle piti ajaa jo edellispäivänä, jotta auton saattoi saada aamulla huoltoon. Suuremmalle huollolle pitää yleensä varata yksi työpäivä”, Saartoala kertoo.

Ei ihme, että Porschen merkkihuollon avaamista oli odotettu koko Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.

”Ennen Oulun yksikön avaamista moni kysyi minulta, miksi Porschea ei voi huoltaa Audi- tai Volkswagen-huollossa, koska taustalla on sama konserni. Siihen täytyi vastata, ettei se käy”, Saartoala kertoo.

Hän työskenteli aiemmin huoltopäällikkönä Pörhön Audi Centerissä Oulussa.

”Valitettavasti Porschen testerissä käyttämä huolto-ohjelma ei ole yhteensopiva konsernin muiden huolto-ohjelmien kanssa. Lisäksi moni Porsche-huollon työvaihe edellyttää merkkikohtaisia erikoistyökaluja”, Saartoala kertoo.

Porsche Service Center Oulun huoltopäällikkö Juhani Saartoala esittelee Porschea, jonka peräpää on purettu tulppien vaihdon vuoksi.

Katsomme Saartoalan kanssa huollon paikoitusalueella olevaa Porsche Carrera GTS -mallia, jonka perä on purettu puskureine, takavaloineen ja ilmaohjaimineen.

”Porschen moottori on auton peräpäässä. Moottorin tulpat täytyi huollon yhteydessä vaihtaa. Se ei kuitenkaan onnistunut ilman puskurin irrotusta, sillä turboahtimen kanssa moottoritila on todella ahdas”, Saartoala kertoo Porschen erikoisuuksista.

Porschen öljynvaihdon huoltoväli on Saartoalan mukanaan kaksi vuotta tai 30 000 kilometriä.

Pörhön Autoliike on investoinut huomattavan summan rahaa merkin erikoistyökaluihin. Pörhön Autoliikkeen pääomistaja, kauppaneuvos Matti Pörhön rooli oli myös keskeinen Porsche-huollon saamisessa Ouluun, sillä hänet tunnetaan hyvin saksalaisella kielialueella. Matti Pörhö on toiminut pitkään muun muassa Euroopan Volkswagen- ja Audi -jälleenmyyjäyhdistyksen (EDC) puheenjohtajana edustaen noin 3 500 jälleenmyyjää 22 Euroopan maassa.

Ota yhteyttä Porsche-huoltoon Varaa huolto