ŠKODA 21.11.2022

Uuden ajan automyyjä – lue Tuukan kokemukset alanvaihdosta

Uuden ajan automyyjä – lue Tuukan kokemukset alanvaihdosta

ŠKODA Myyjätrainee -ohjelmassa tänä vuonna mukana oleva Tuukka Lindfors vaihtoi koulutuksen myötä alaa ja pääsi unelmiensa ammattiin.

ŠKODA Myyjätrainee -ohjelmaan valitut tekevät töitä ŠKODA-jälleenmyyjäliikkeissä samalla, kun oppivat uutta ja kehittyvät automyynnin ammattilaisiksi. Koulutus pitää sisällään työssäoppimisen ohella Škodan merkkikohtaisia koulutuksia, verkkokursseja, itseopiskelua ja lähipäiviä. Vuoden kestävä koulutus huipentuu näyttötyöhön ja ŠKODA-myyjäksi sertifiointiin. Oppisopimusajalta maksetaan palkkaa.

Automyyjänä pääsen loistamaan omana itsenäni”

Kajaanilainen ŠKODA Trainee Tuukka Lindfors (25 v) löysi unelmiensa työn automyynnistä Pörhön Autoliikkeessä. Myös aiempi ammatti farmaseuttina kulkee edelleen matkassa kerran-pari viikossa. Alanvaihdos on aiheuttanut jopa hämmennystä: miksi farmaseutti ”joutuu” lähtemään automyyjäksi?

”Valinta perustuu todelliseen ja pitkäaikaiseen haaveeseen. Olen aina tykännyt hienoista, uudenkarheista ja hyvin varustelluista autoista. Sekä ukki että isä ovat olleet automyyjiä, joten olen pienestä pitäen päässyt läheltä seuraamaan automaailmaa ja sen kehitystä”, Tuukka kertoo.

Tuukka bongasi ilmoituksen ŠKODA Myyjätrainee -ohjelmasta Facebookissa. ”Tiesin heti, että se on kuin tehty minua varten. Hain ja onnekseni pääsin mukaan. Rekrytointiprosessi sujui jouhevasti ja asiat etenivät nopeasti. Ei edes hirvittänyt hypätä uuteen, koska tunsin meneväni oikeaan suuntaan.”

”Olen erittäin tyytyväinen koulutuksen ja työssäoppimisen yhdistelmään. ŠKODA Myyjätrainee -ohjelma tarjoaa vuoden mittaisen kattavan paketin tuotetietoutta ja asiakaspalvelun perusteita eli hyvät valmiudet ja työkalut myyntityöhön.”

”ŠKODA on hieno ja jatkuvasti kehittyvä brändi, jonka parissa on upeaa tehdä työtä. Tässä työssä pysyy koko ajan autoilun aallonharjalla”, Tuukka Lindfors sanoo. Kuva Risto Mäläskä

Tuukka sanoo rakastavansa asiakaspalvelutyötä, mikä sopii niin farmaseutin kuin automyyjän työnkuvaan. Samankaltaiset työt täydentävät toisiaan, vaikka näkövinkkeli on erilainen. Kyse on kuitenkin palvelutarpeen kartoituksesta ja päätöksenteossa auttamisessa.

”Automyyjänä koen suurempaa vapautta ja pääsen paremmin loistamaan sellaisena kuin itse olen. On hienoa, että ŠKODA panostaa myyntityöhön ja ammattitaitoon sekä kannustaa löytämään omat vahvuutensa ja olemaan läsnä asiakkaiden kanssa. Haluan kehittyä työssäni ja vaikuttaa tulevaisuuteeni.”

Tuukka allekirjoittaa sataprosenttisesti lauseen ´kauppa ruokkii kauppaa´. ”Kun myy parin viikon aikana seitsemän autoa, kyllä se kannustaa ja palkitsee. Vaikka myyntityön aloitus ei tänä vuonna ollut paras mahdollinen, olosuhteisiin nähden kaikki on sujunut hyvin. Olen aurinkoisella mentaliteetilla liikkeellä.”

Parasta työssä ovat Tuukan mukaan onnistumiset ja asiakkailta saatu hyvä palaute, mutta myös hetket asiakkaiden kanssa, kun pääsee puhumaan yhdessä autoista. Oman auton mittariin kertyy noin 15 000 kilometriä vuodessa. Vapaa-ajalla Tuukka harrastaa musiikkia ja soittaa pianoa. Lisävauhtia elämään tuovat italianvinttikoirat Elmo ja Manu.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu ŠKODA Magazinessa 18.11.2022