Artikkeli 2.11.2023

Yksityisleasing – Helpompaa autoilua

Yksityisleasing – Helpompaa autoilua

Yksityisleasing

Yksityisleasing eli auton pitkäaikainen vuokraus on helppo ja huoleton vaihtoehto auton omistamiselle, ilman pelkoa yllättävistä vioista ja kuluista. Yksityisleasingissa maksat sovitun leasing-kauden (esim. vuosi tai kaksi) ajan kiinteää kuukausimaksua, joka sisältää auton käyttöoikeuden lisäksi kaikki tarpeelliset huollot ja korjaukset sekä mahdollisesti myös muita lisäpalveluja, esimerkiksi renkaanvaihdot.

Auton osamaksulla ostamiseen verrattuna yksityisleasingin kuukausimaksun tekee edullisemmaksi se, että et maksa sopimuskauden aikana auton omistajaksi tulemisesta. Sopimuskauden aikana käytössä olleen auton ostaminen on kauden päättyessä silti usein mahdollista.

Kannattaako yksityisleasing?

Yksityisleasingin mielekkyyteen vaikuttavat auton henkilökohtainen käyttötarve sekä se, miten paljon epävarmuutta auton kustannuksiin liittyen on valmis sietämään. Yksityisleasingin keskeiset edut ovat:

    • Helppous. Et joudu opettelemaan ja stressaamaan isosta joukosta auton omistamiseen liittyviä asioita vaan saat auton käyttöösi kätevästi avaimet käteen -periaatteella. 
    • Ennakoitavuus. Huollot ja korjaukset sisältävä kiinteä kuukausimaksu tarkoittaa, että kulujen suhteen yllätyksiä voi tuottaa vain polttoaineen tai sähkön hinnan raju nousu.
    • Luotettavuus. Koska auton omistajuus pysyy leasingin tarjoajalla, on myös tämän intressien mukaista huolehtia auton kunnosta ja sisällyttää huollot ja korjaukset osaksi sopimusta.
    • Määräaikaisuus. Jos tiedät tarvitsevasi autoa vain tilapäisesti, yksityisleasing mahdollistaa auton käytön ilman että joudut huolehtimaan auton arvon alenemisesta tai miettimään, miten ja millä hinnalla saat omistusauton myytyä pois kun et sitä enää tarvitse.
  • Ei suurta rahoitustarvetta. Siinä missä auton ostaminen edellyttää useimmiten ison autolainan ottamista sekä isoa kertakustannusta käsirahan muodossa, yksityisleasing tarjoaa mahdollisuuden uudella autolla ajamiseen ilman korkeaa aloituskynnystä.
  • Aina uusi auto. Yksityisleasing on kätevä myös siinä tapauksessa, että haluat ajaa aina uudella autolla; sitoudut yhteen autoon vain yhdeksi sopimuskaudeksi, ja kauden päättyessä voit aina aloittaa uuden kauden uudemmalla autolla. 

Pörhö Easy -yksityisleasing

Mikäli yksityisleasing kiinnostaa, pyydä Pörhö Easy tarjous liikkeemme myyjältä tai jätä yhteydenottopyyntö alta löytyvällä lomakkeella. Jos pohdit omistusauton vaihtamista leasingiin, voit samassa yhteydessä myydä nykyisen autosi meille.

Pörhö Easy -leasingsopimusten laajuus ja yksityiskohdat sovitaan tapauskohtaisesti. Suosituin vaihtoehto on sopimus, jossa leasingmaksu sisältää auton käyttöoikeuden (sovitulla määrällä ajokilometrejä) sekä huollot ja mahdolliset korjaukset. Kuukausimaksua nostavina lisäpalveluina sopimukseen on mahdollista sisällyttää esim. suurempi kilometriraja, rengashotelli kausisäilytystä varten tai sijaisauton käyttöoikeus auton huoltojen ja korjausten ajaksi.

Pörhö Easy -yksityisleasing on saatavilla kaikista Pörhön toimipisteistä. Sopimus edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä.

Pörhö Easy yhteydenotto

 

Yksityisleasingista usein kysyttyä

Mitä yksityisleasingin kuukausimaksu sisältää?

Sopimuksen tarkka sisältö ja kuukausimaksun koko ovat yleensä neuvoteltavissa tapauskohtaisesti. Pörhö Easy -asiakkaat valitsevat useimmiten paketin, jossa kuukausimaksu sisältää kaikki tarpeelliset huollot ja korjaukset sekä rajoitetun määrän ajokilometrejä.

Sisältääkö yksityisleasing vakuutuksen?

Vakuutus voidaan liittää sopimukseen haluttaessa.

Ovatko kaikki yksityisleasing-autot uusia?

Autot ovat pääsääntöisesti uusia. Pörhöllä voit kuitenkin tehdä yksityisleasing-sopimuksen myös osaan käytetyistä autoistamme. 

Voiko yksityisleasing-auton ostaa?

Riippuu leasingin tarjoavasta rahoitusyhtiöstä. Pörhö Easy -autojen rahoittajat vaihtelevat. Osa rahoittajista ilmoittaa autolle jäännösarvon, jolla auton voi leasingkauden päätyttyä ostaa itselleen. Kaikki rahoittajat eivät kuitenkaan tarjoa tätä mahdollisuutta.

Voiko leasing-sopimuksen purkaa?

Sopimuksen voi purkaa ennen sopimuskauden päättymistä leasingsopimuksessa määriteltyhen ehtojen mukaisesti.

Miten yksityisleasing eroaa minileasingista?

Minileasing on nimensä mukaisesti tarkoitettu lyhyempiaikaiseen, yhden–muutaman kuukauden mittaiseen tarpeeseen. Toisin kuin pidempiaikaiset leasing-sopimukset, minileasingin kuukausimaksu sisältää yleensä myös auton käyttöön tarvittavat vakuutukset.