AJETAANPA - KOEAJOSSA 16.2.2021

Citroën C4 PureTech130 EAT8 automaatti

Tarjolla täyskäsi

Citroënin historia kompaktien autojen luokassa ulottuu yli 92 vuoden taakse, kun ensimmäinen C4 julkaistiin vuonna 1928. Ainutlaatuisella ja rohkealla ilmeellään uusi C4 tarjoaa uudenlaisen tuotteen suoraan suositun autoluokan sydämeen. Korin muoto yhdistää elegantin tyylin viistoperän energisyyteen hyödyntäen samalla SUV-maailman ominaisuuksia. Citroën C4 on uuden sukupolven hatchback.

Koeajoautomme oli bensiinikäyttöinen 130-hevosvoimainen versio, mutta C4 tarjoaa asiakkaille korttipeleistä tutun ”täyden käden”. Bensiinin ohella tarjolla on 131-hevosvoimainen ja 300Nm vääntävä diesel sekä täyssähköinen versio: teho 100kW / 136 hv, vääntö 260 Nm, kiihtyvyys 0-100 km/h 9,7 sekuntia, toimintamatka 350 km, lataus 80% jopa 30 minuutissa ja takuu akulle 8 vuotta 160 000 km.

 

Uusi C4 tarjoaa kaikki Citroën Advanced Comfort® -ohjelman hyödyt, niistä merkittävimpänä Progressive Hydraulic Cushions -mukavuusjousitus ja Advanced Comfort –mukavuusistuimet.

Uudessa mukavuusjousituksessa on jokaisen iskunvaimentimen sisään rakennettu oma erikoistekniikka. Progressiivinen iskarin sisällä oleva järjestelmä ottaa epätasaisuudet vastaan lempeästi, mutta ”töyssyn” kovetessa kiristää vastettaan eikä päästä jousitusta ns. pohjaamaan. Uusi C4 on ajossa kyytinsä puolesta vakuuttava!

 

Smart Pad Support Citroën™ -tablettiteline, yleinen tilavuus ja näppärät säilytystilat, koeajoautomme panoraamalasikatto ja matkustamon lämpimät materiaalit huolehtivat käyttömukavuudesta. Kuljettajalla on apunaan peräti 20 erilaista avustavaa teknologiaa. Valinnaisvarusteiden lista on monipuolisuudessaan sitä luokkaa, että asia ei tässä luettelemalla mene eteenpäin vaan aiheeseen on perehdyttävä Pörhön ammattitaitoisten Citroën – myyjien kanssa.

Istuutuminen uuden Citroën C4:n kuljettajan paikalle tuntuu heti hyvältä. Cockpit – tyyppisessä ohjaamossa kaikki on käden ulottuvilla ja instrumentit sekä niiden asettelu kojelautaan on erittäin looginen, kaikki on tutun oloista. Uutuusjousitus ja isot pyörät tasaavat kyytiä moottorin ja automaattivaihteiston pelatessa tyylillä yhteen.

 

Koska autossa on myös SUV-olemusta niin korin rakenne ja maavara tekevät autoon istumisen ja sieltä poistumisen helpoksi, tämän selkävaivainen kirjoittaja haluaa erikseen korostaa!

Uusi Citroën C4 toimitetaan joko Live Pack-, Feel- tai Shine – varustetasoisina. Bensiinikäyttöisiä on seitsemän, sähköautoja neljä ja dieseleitä kolme eri vaihtoehtoa.

Bensiinikäyttöiset 102-hevosvoimaiset versiot toimitetaan ainoastaan manuaalivaihteisina ja teholuokat 130hv manuaalina ja automaattina ja 155hv versiot ainoastaan automaattina. Dieselit ja sähköversiot ovat saatavana automaattivaihteisina.

Koeajoautomme oli 130hv ja Shine - varustetasoa.