AJETAANPA - KOEAJOSSA 26.3.2021

CUPRA Formentor V2 2.0TSI 228kW 4Drive DSG

Kyllä lähtee!

”Kyllä lähtee” oli telkkarin Kummeli -miesten hokema ohjelmansa eri käänteissä ja kansa otti sen saman tien omakseen. Laskettelurinne, uimaranta, juoksulenkki – ihan mitä vaan vauhdikasta - sieltä täältä kajahteli aika ajoin ”kyllä lähtee”! Nyt ainakin autokansalla on paikka käyttää legendaarista hokemaa, sillä otsikon mukainen koeajoautomme Cupra Formentor sen toteuttaa: kyllä lähtee!

Mikäs se Cupra on autojaan? Seatille se on lähisukua, olihan Seat -mallistossakin aikanaan mm. Seat Cupra. Sittemmin Seat erotti valikoimastaan erikoisemmat mallinsa, perusti oman supermerkkinsä ja nosti aiemman mallimerkinnän auton etunimeksi ja syntyi Cupra.

310-hevosvoimainen Cupra Formentor on erinomainen perusta mallistolle. Pelkästään voima ja neliveto tekevät siitä urheilullisen ja sen vakiovarustelutaso suorastaan ylellisen. Lisäksi sen muotoilu on omaa luokkaansa! Auto on kaunis ja sitähän Seatitkin ovat olleet jo pitkään kuten nyt myös Cuprat.

 

Kenelle Cupra Formentor sitten sopii?

Se soveltuu hyvin laajalle käyttäjäjoukolle. Sisä-ja tavaratilojensa sekä turvallisuutensa puolesta se on mainio perheauto. Kun moottorista valitaan vaikkapa Comfort – ohjelman ohjaus, Formentor on mitä säysein ja sopuisin palvelija katuliikenteessä ja letkeää matkantekoa varten on oma maantieohjelmansa.

 

Kun valitaan S-ohjelma, ollaan jo ns. reippaamman menon puolella ja lopullisesti homma rävähtää auki, kun valitaan CUPRA – logolla oleva symboli moottoriohjauksesta. Kaksilitraista bensiinimoottoria alkaa ohjata tietokoneohjelma, joka huomioi moottorin maksimaaliset tarpeet. Kaksoispakoputkistosta aukeavat kaikki läpät ja muut hengittämisen esteet ja auton äänikin muuttuu, sanotaanko raa’aksi?

Meno CUPRA – asetuksilla on sen verran vilkasta, että on selvää, ettei sen suorituskyvystä voi saada minkäänlaista kuvaa 80- ja 100-rajoitusten teillä. Oikea paikka on joku suomalaisista moottoriradoista ja takuuvarmasti tämä on hauska peli jääradalla, jos sellainen harvinaisuus jostain päin Suomea löytyisi.

Tavanomaisissa nopeuksissa ja muutenkin normaalisti ajaen CUPRA Formentor on laadukas, äänetön ja kaikella lailla miellyttävä kulkija.

 

Vielä Cupra Formentorin varusteista. AJETAANPA – koeajopalstalla esiintyy toisinaan autoja, joiden LISÄVARUSTEIDEN lista on ns. jäätävän pitkä. Cupra Formentorissakin lista on pitkä, mutta VAKIOVARUSTEIDEN lista! A4 – arkista täyttyy reilut 2/3 Formentorin vakiovarusteista. Ja aika pienellä präntättynä.

Pyytäkää siis Oulun Seat-keskuksen Seat-myyjää esittelemään teille erikseen tämä listaus. Harvoin jos koskaan näkee moista vakiovarustelua.

Koeajoautomme päästö on 192g/km ja auton hinta ominaisuudet ja varusteet huomioiden edullinen 47.892,27€. Vapaa autoetu 890€/kk ja käyttöetu 725€/kk.

Cupra Formentorit myy ja huoltaa Pörhö – konsernissa Oulun Cupra/Seat – keskus.