AJETAANPA - KOEAJOSSA 24.9.2020

Seat Leon 1,5 eTSI 150hv HYBRID FR DSG

Tyyli vakiona

Seatin muotokieli on aina ollut pettämätön eikä uusi Leon tee perinteestä poikkeusta. Onko auto kaunis, nätti vai komea - jokainen valitkoon adjektiivin mielensä mukaan kuvaamaan uutta Leonia. Se on varmaa, että Seatin tyyliperinne jatkuu uudessa Leon FR:ssa. Se on aina puhutellut menestyksekkäästi nuoria ja dynaamisia autoilijoita, mutta yksikin syy, miksei se istu myös kypsän naisen tai aikamiehen tyyliin?

 

Leonin ohjaamo on toiminnallinen. Kojelauta on kuljettajaa kohti asetettu ja kaikki auton hallintaan tarvitsemasi on käden ulottuvilla ja nähtävillä yhdellä silmäyksellä. Autosi hallinta on helpompaa kuin koskaan. Näet kaiken tarvitsemasi muokattavissa olevan digitaalisen mittariston ja 10″ navinäytön avulla.

 

Navissa voit toki käyttää kosketusliukusäätimiä, mutta auto tarjoaa myös ääniohjausta karttojen, musiikin ja ajoprofiilin valitsemiseen. Nauti musiikista. BeatsAudio™-järjestelmän kautta. Bassokaiutin ja yhdeksän muuta kaiutinta avaavat selkeän ja korkealaatuisen äänimaailman.

Mitä sinun pitikään Seatistasi tarkistaa tai tehdä? Nyt voit tehdä sen etäyhteyden kautta älypuhelimella: Lukitse ja avaa Leonin ovet. Käynnistä lisälämmitin ja tuuletus. Tarkista valojen ja ilmastoinnin tila. Käytä pysäköintipaikkatoimintoa tarkistaaksesi Leonisi sijainnin. Kuljettajaa avustavat järjestelmät varmistavat, että olet tilanteen tasalla heti liikkeelle lähdettyäsi, kaikissa reittisi mutkissa ja jopa hätätilanteessa! Järjestelmä analysoi kameroiden ja navigointijärjestelmän avulla mutkia ja nopeusrajoituksia, ja mukautuva vakionopeudensäädin säätää ajonopeutta.

 

Ajossa uusi Leon on oivallinen peli. Maantieajossa ns. light hybrid – systeemi huolehtii kaiken syntyvän energian tuottamisesta ja talteenotosta. Sitä ei huomaa muusta kuin pienestä bensiinin kulutuksesta. 1.5-litrainen TSI – moottori pelaa loistavasti yhteen 7-vaihteisen DSG-automaatin kanssa. Kaupungissa auto on oikein näppärä käsitellä ja kuten todettua, se saa linjoillaan katseita peräänsä.

 

HUOM! Erittäin tärkeä asia: Saatte Seat Leonin markkinoiden edullisimmin myös lataushybridina. Seat Leon 1.4 PHEV 204 ehybrid EXCELLENCE DSG:n verollinen hinta on 32.362,33€ ja nyt koeajossa olevan Leon 1.5 e TSI150 HYBRID FR DSG:n hinta vastaavasti 29.793,89€. Seat Leonin tapauksessa lisäpanostus täyshybridiin on ainoastaan 2.568,44 euroa.

Uusi Seat Leon on saatavissa myös farmarimallisena, mikä onkin Leonin myydyin versio. Uskotteko, kun sanotaan, että myös se on muotoilultaan erittäin onnistunut ja tilaakin löytyy: tavaratila muhkea 620 litraa.

 

Koeajoautomme päästö on 134g/km ja vapaa autoetu 630€/kk. Käyttöetu vastaavasti 465€/kk.

Pörhö-konsernissa Seateja myyvät Oulun, Rovaniemen, Kokkolan ja Ylivieskan toimipisteet. Seatin huoltojen suhteen tilanne voidaan kuvata yksinkertaisesti: ”missä Pörhö, siellä huolto”.