AJETAANPA - KOEAJOSSA 6.10.2020

UUSI täyssähköinen Peugeot e-208 Allure 50kWh 136

Täysi valikoima

Esittelimme 20.1.2020 tällä palstalla bensiinikäyttöisen Peugeot 208:n. Sen lisäksi tiedossa on, että autosta on olemassa myös dieselversio ja nyt, kun koeajovuorossa on jo kolmas 208, on kyseessä täyssähköinen e – 208! Peugeot on siis täydellinen auto? Ainakin eri energialähteistä voi näin päätellä. Lisäksi 208:n ostaja saa valita kahdeksasta eri väristä, joista metallihohtoiset, yltäkylläisesti lakatut vertigonsininen, elixirinpunainen ja faronkeltainen muodostavat upean kolmen valinnaisvärin kokonaisuuden.

 

Peugeot 208 on markkinoilla entuudestaan yhteensä kymmenenä bensiini- ja dieselversiona. Nyt lista on täydentynyt täyssähköisenä kolmella eri varustetasolla eli Active-, Allure- ja GT-versioina eli näin on tarjolla täysi valikoima. Tietyillä merkeillä on suunniteltu sähköisyyttä varten täysin uusi koko auto, mutta Peugeot pysyy lähtökohtaisesti tutussa 208-mallissa. Koeajon perusteella aikeissa on onnistuttu.

  

Peugeot e-208 painaa kokonaismassaltaan 1910kg.  Akut ovat auton alustassa, jolloin painopiste on alhainen ja meno on vakaata, sen todisti jo koeajokin. McPerson – joustintuet ja yhdystukiakselisto antavat Peugeotille muhevaa kyytiä. Tuttuun Peugeotin tyyliin kojelaudan navinäyttö tarjoaa koko ajan grafiikkaa, mitä kulloinkin tapahtuu sähkömoottorissa ja mitä akuissa, koska lataa ja koska purkaa. Auton moottori on kestomagnetoitu synkronimoottori ja litium-ioni – tyyppiset akut 50kWh. Ajoneuvolaturi on 11 kWh.

 

Ajossa auto on mainio, oli kyseessä taajama- tai kaupunkiajo. Auton massa ja isot pyörät takaavat muhkeaa menoa ja yhdellä latauksella sitä kestää 339 kilometrin verran. Huippunopeudeksi tehdas ilmoittaa 150km/h ja kiihtyvyydeksi 0-100km/h 8.1 sekuntia. Kiihtyvyys sähköautoissa on melko kova, sillä sähkömoottori ei juurikaan tunne mitään vääntökäyrää vaan momentti on joko max tai sitten sitä ei ole. Hauskin piirre on kuitenkin se, että palatessaan koeajolenkiltä ei edes muista, että on ollut sähköautolla liikkeellä. Niin luontevaa se on.

 

Peugeotit sähköllä ja ilman myyvät ja huoltavat Pörhö-konsernissa Oulun, Keminmaan, Rovaniemen, Kuusamon, Kajaanin ja Iisalmen toimipisteet.