AJETAANPA - KOEAJOSSA 15.4.2021

Volkswagen Caddy – umpipakettiauto PRO

Monipuolisesti monenlaista

Kaksi seikkaa pistää silmään, kun Caddyja tulee vastaan. Ensinnäkin niitä omistavat yritykset ovat fiksuja, kun teippauttavat autonsa tyylikkäiksi firmojensa väreissä. Liikkuva mainos.

Toisekseen Caddyja on hillitön määrä takseina. Pidempi koriversio on kuin tehty taksiksi ja kun tiedetään, että Caddysta saa ns. matalalattiaversion ja muitakin versioita invahenkilö-ja henkilökuljetuksiin ja varustettuna jopa paareilla, ei ihme, että Caddy tekee ammattilaisille kauppansa.

 

Koeajoimme todellisen perus-Caddyn eli peltikorisen, 1+1 ohjaamolla varustetun version, joka on varmasti parhaimmillaan erilaisissa jakelutöissä. Kaksilitrainen, 75kW/102hv TDI oli tapansa mukaisesti mojovasti vääntävä ja teki hyvin yhteensopivaa työtä 6+1 manuaalivaihteiston kanssa. Caddyn saa myös DSG-automaattina, joka tekee taatusti Caddysta entistäkin ketterämmän.

 

Ohjaamo on hyvä ja korkea katto tuo siihen mukavaa ilmavuutta. Kahden ohjaamossa istuvan tilat ovat oikein hyvät ja ilmastointi huolehtii tasaisesta lämmöstä ympäri vuoden. Ohjaamossa on myös aimo annos uutta muotoilua, mm. kojelauta on ikään kuin ”halki”, kaksiosainen, samoin monitoiminäyttö ja valojen käyttöpaneeli ovat saaneet uutta olemusta.

 

Tavaratila on 3,1 kuution kokoinen (pitkässä koriversiossa 3,7 kuutiota), hyvin optimimuotoinen ja lastattavissa leveästi aukeavista takaovista. 

 

Liukuovi löytyy perusautossa oikealta puolelta, mutta sen saa tilauksesta myös vasemmalle puolelle. Nostokynnys tavaratilaan on ns. selkäystävällinen.

 

VW Caddy Cargot toimitetaan 2.0 TDI-moottorisina joko manuaalina tai DSG-automaattina. Caddy Cargo Maxin saa myös 4Motion-versiona.

Koeajoautomme hinta veroineen on 27.646,52€. Yhdistelmäkulutus 4.5ltr/100km, päästöt 129g/km.

Vapaa autoetu 555€/k ja käyttöetu 405€/kk.

Volkswagen Caddysta on saatavissa useita eri versioita

 

Yksi mielenkiintoisimmista ovat California – versiot, jotka tähän saakka ovat tulleet tutuiksi retki- ja matkailuautoina Craftereista ja Transportereista. On erittäin hauska nähdä, kuinka California-ajatus on istutettu Crafterin ja Transporterin rinnalla piskuiseen Caddyyn! Mallisto käsittää 12 eri versiota Caddyna ja Caddy Maxina ja moottoreita löytyy 1.5 TSI bensana ja 2.0 TDI-dieselinä. Korimalleja on kuusi Caddya ja kuusi Caddy Maxia. Edullisin Caddy California 1.5 TSI-moottorilla 37.376,83€ ja kallein Caddy Maxi 2.0 TDI 4Motion 43.867,71.

 

VW Caddy Life Business -malleja on neljä, joista yksi Caddy ja yksi Caddy Maxi 1.5 TSI – bensiinimoottorilla ja vastaavasti kaksi versiota 2.0 TDI:na. Nämä autot myös Style-varusteisina.

Caddy Familya puolestaan kolme Caddy-kokoisina ja kolme Maxina. Moottoreina joko 1.5 TSI tai 2.0 TDI, vaihteistoina 1.5 TSI – versioihin myös DSG – automaatti. Caddy Combista puolestaan yksi 1.5 TSI- ja kaksi vastaavasti 2.0 TDI – moottorilla. Caddy Maxi vastaavasti yksi versio 1.5 TSI ja yksi 2.0 TDI – versiona.

 

Pörhön hyötyautomyyjien puoleen kannattaa kääntyä välittömästi ja heidät löydätte palvelemassa Pietarsaaren, Kokkolan, Ylivieskan, Oulun, Keminmaan, Rovaniemen, Kuusamon, Kajaanin ja Iisalmen toimipisteistä.