AJETAANPA - KOEAJOSSA 25.9.2020

Volkswagen ID.3 1st MAX 150kW, akku 58kWh – täyssähköauto

Kuiskaava matkaaja

Ikoninen Kupla ja edelleen menestystään arjen liikuttajana jatkava Golf ovat Volkswagen-mallistojen ajattomia legendoja. Mallit ovat kasvaneet suuren yleisön suosikeiksi ja niiden vaikutus koko autoilun historiaan on ollut kiistaton.  Maailman ensimmäinen täysin hiilineutraali auto on saatavissa asiakkaiden ajoon jo tänä syksynä. Volkswagen tarjoaa kuluttajille täyssähköautoja, lataushybridejä ja kevythybridejä, joista jokainen voi löytää sopivan ajokin.

”Uuden täyssähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja (esimerkiksi Volkswagen Yksityisleasing vähintään 3 vuoden sopimuksella) voi saada 2000 euroa valtion hankintatukea vuosina 2018 – 2021. Hankintatuen saat suoraan autokaupassa ostettavan sähköauton hinnan alennuksena”, kirjoittaa volkswagen.fi – sivusto.

 

Volkswagen myöntää ID.3:n akustoille 8 vuoden tai 160.000km takuun!

Muotoilultaan uusi ID.3 on vahvasti tunnistettavissa Volkswagen-perheen jäseneksi. Hauska piirre on perinteisen keulamaskin puuttuminen. Ajovalot yhdistyvät led-valolinjalla, jonka keskellä on kookas Volkswagen-merkki. Tämä piirre yhdistää ID.3:n Kuplaan, josta Volkswagen-brändi kehittyi.

 

ID.3 on älykäs auto ja Plus-varustelutasosta ylöspäin myös aidosti avaimeton. Kun avain on mukana, ovet aukeavat kuskin koskettaessa ovenkahvaa. Kuljettajan penkin sensorit tunnistavat ajajan olevan paikallaan, ja virrat kytkeytyvät automaattisesti päälle. Vastaavasti autosta noustessa virrat sammuvat automaattisesti.

 

Seuraan Oulun Pörhön VW –myynnin edustalla, kun myyntipäällikkö Arto Rahikkala vekslailee ID.3:sta pois latausaseman luota. ID.3 pitää liikkuessaan hauskan kuuloista ”urisemista”. ”Valmistaja on tarkkojen tutkimusten jälkeen päättänyt varustaa auton tällaisella äänellä, ettei se esimerkiksi säikäytä ketään äänettömyydellään”, Rahikkala kertoo.

 

Akseliväli 2771mm sekä moottorin puuttuessa kojelaudan, polkimien jne. vetäminen aivan eteen antavat puitteet väljille tiloille ja se näkyy hulppeina takajalkatiloina. Kojelaudan muotoilu on sekin omintakeista ja moninäyttömittaristo yhdessä vaihteenvalitsimen kanssa muodostavat jännittävän kokonaisuuden, jota aivan vieressä oleva navinäyttö täydentää. ID.3:n sisäinteriööri on hienostunut, mutta samaan aikaan myös hyvin käytännöllinen.

 

Kaduilla ja maantiellä ID.3 1st on jämerä menijä. Suuret 20-tuumaiset pyörät tasoittavat monta kuoppaa ja rytkyä alleen ja muu hiljaisuus tulee mm. moottorin äänien puutteesta. Akustojen sijainnista johtuen painopiste on alhaalla ja se lisää miellyttävyyttä. Sähkömoottori kiihdyttää auton vauhtiin todella rivakasti, vääntökäyräähän ei ole vaan se on heti maksimi. Ja yllätys: Volkswagen ID.3 1st on takavetoinen! Systeemi toimii todella hyvin ja auto on hyvä käsitellä.

 

Nyt kannattaa olla pikimmiten yhteydessä lähimpään Pörhön VW –myyjään ja sopia esittely sekä koeajo, sillä jono uhkaa venyä pitkäksi.

Volkswagen ID.3 1st:n päästöt ovat todellakin 0g/km.  Vapaa autoetu 800€/kk ja käyttöetu 755€/kk.

VW ID3:a myyvät ja huoltavat Pörhö – konsernissa Pietarsaaren, Kokkolan, Ylivieskan, Oulun, Keminmaan, Rovaniemen, Kuusamon, Kajaanin ja Iisalmen toimipisteet.