AJETAANPA - KOEAJOSSA 8.7.2021

Volkswagen ID.4 Pro Performance Business 77kWh 150kW

Vuoden Auto maailmassa 2021

World Car Awards (WCA) on jaettu vuodesta 2005 alkaen, ja yleensä voittajat on julistettu New Yorkin autonäyttelyn yhteydessä. Viime vuonna näyttely peruutettiin ja tänä vuonna se on siirretty elokuulle, joten jo toista kertaa peräkkäin voittajat paljastettiin virtuaalisesti. Perinteiden mukaisesti viimeisenä paljastetaan aina World Car of the Year 2021. Maailman muutoksesta kertoo se, että kaksi kolmesta ehdokkaasta oli tänä vuonna pikkuautoja (Honda e ja Toyota Yaris) ja kaksi kolmesta sähköautoja (Honda e ja Volkswagen ID.4). Voittaja eli Vuoden Auto maailmassa 2021 on Volkswagen ID.4.

Suomea ja Pohjoismaita tuomaristossa edustava TM:n pitkäaikainen avustaja Toni Jalovaara oli sitä mieltä, että voitto meni oikeaan osoitteeseen: ”Vuonna 2017, kun Volkswagen kertoi Frankfurtin autonäyttelyssä siirtyvänsä Kuplan ja Golfin jälkeen ID-sähköautojen kanssa kolmanteen aikakauteen, se tuntui aika kaukaiselta. Mutta nyt Volkswagenin filosofia on todellisuutta, minkä ID.4:n voitto osaltaan vahvistaa.”

 

Volkswagen ID.4 on Vuoden Auto maailmassa 2021. Pian se on myös entistä suorituskykyisempi, kun uusi ID.4 GTX tulee maahamme olosuhteisiimme sopien nelivetoisena. Nollasta sataan 6,2 sekunnissa, täysin ilman CO2-paikallispäästöjä – uuden ID.4 GTX:n ansiosta ei enää tarvitse tehdä kompromisseja voidaksesi ajaa kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Uusi ID.4 GTX on urheilullinen kuin GTI, mukava kuin SUV ja kestävää kehitystä edustava kuten koko ID-mallisto.

 

Volkswagen ID.4 GTX:n urheilullinen neliveto vie sinut luotettavasti perille. Moottoreiden teho jaetaan tarpeen mukaan jokaiselle neljälle pyörälle. Hyvä pito ja parempi etenemiskyky saadaan aikaan myös soralla ja liukkaalla pinnalla, kun valitaan Traction-ajoprofiili. Uusi ID.4 GTX osoittaa, mitä sähköinen ajaminen voi olla.

 

Futuristiset 20-tuumaiset kevytmetallivanteet GTX-muotoilulla, mustaksi maalattu katto sekä kattokaiteet ja kiiltävän mustat ilmanottoaukkojen ritilät. Yksityiskohdat tekevät yksilön! Katon reunalista ja C-pilarit ovat väritykseltään antrasiittia. Tyylikäs valonauha ajovalojen ja Volkswagen-logon välissä. GTX-teksti löytyy niin etulokasuojasta kuin takaluukustakin.

”ID. Charger tuo sinulle latausaseman suoraan omaan kotiisi. Aamuisin ID.4 GTX odottaa sinua valmiiksi ladattuna, ja voit startata päivääsi. Lataat siis nukkuessasi. ID. Chargerista on saatavana kaksi versiota liitettävyyden ja älykkyyden lisääntyessä. Siihen on saatavana nimittäin myös WLAN, 4G ja integroitu sähkömittari. ID. Chargerin älykkäitä toimintoja ohjataan We Connect ID. -sovelluksen We Chargella.”

”Asennuspalvelumme hoitaa asennuksen mahdollisimman vaivattomasti – maksuttomasta online-ennakkotarkastuksesta asennukseen. Lyhyesti sanoen: kaikki helposti ja kerralla. ID. Chargerin voi tietysti asentaa myös luottosähkömiehesi. Voit kysyä myös muita latausratkaisuja Pörhöltä.”

Kaikki, mikä koskee auton lataamista, sen akkuja, akkujen takuuta ja vastaavia, ovat asioita, joista juuri tällä hetkellä kuluttajat puhuvat kaikkein eniten. Sen vuoksi sinun on keskusteltava Pörhön Volkswagen-myyjän kanssa. Näin saat oikeaa tietoa.

Yllä otteina ID.4-tietoa sen esitteestä osoitteesta www.volkswagen.fi Tutustu sinäkin netin esitetietoihin, mutta tee ehdottomasti se, minkä mekin teimme seuraavaksi eli kunnollisen koeajon!

 

Pienikin tauko sähköautoilussa ja ”starttaaminen” tuntuu aina yhtä veikeältä. Ei kuulu mitään.

Turvavyö päälle, automaatti (1-vaihteinen!) D-asennolle ja kevyesti kaasua ja niin sitä mennään! Lienee turha mainita, mutta meno on oikeasti hiljaista, myös rengasäänien osalta. Tilaa on istua avarasti niin edessä kuin takanakin ja kaikki mahdollinen, mihin on autossa tottunut, toimii moitteetta myös ID.4:ssa. Mistähän ilmastointikin kylmänsä ottaa, kun varsinaista auton jäähdytysjärjestelmää (poltto)moottorille ei ole olemassakaan, mutta hyvin se joka tapauksessa toimii. Ja talvella vastaavasti tarkenee. Jos liikkeelle lähtö taukojen jälkeen tuntuu spesiaalilta niin vastaavasti sähköajoon myös tottuu varsin nopeasti. Onko se niin, että hyviin asioihin tottuu?

Volkswagen ID.4-sähköautomme verollinen hinta on 49.677,64€. Päästöt 0g per kilometri. Vapaa autoetu 610€/kk, käyttöetu 565€/kk. Volkswagen ID.3-  ja ID.4-sähköautoja myyvät ja huoltavat kaikki Pörhön Volkswagen-toimipisteet  eli Pietarsaari, Kokkola, Oulu, Keminmaa, Rovaniemi, Kuusamo, Kajaani, Iisalmi ja Ylivieska.