AJETAANPA - KOEAJOSSA 29.1.2021

Volkswagen Touareg R eHybrid 4motion Tiptronic 462hv (340kW)

Uusi Touareg on viimeisen päälle kuljettajan auto, ajonautintoa on helppo ammentaa usealtakin osa-alueelta. Eikä matkustajillakaan liene tässä kyydissä valittamista. Volkswagen Touareg on kotonaan kadulla ja valtatiellä eikä menoa häiritse, vaikka tie puuttuu kokonaan!

  

Eri innovaatiot kuten sähkömekaaninen kallistusvakausjärjestelmä, Led-Matrix-ajovalot sekä digitaalinen Innovision-ohjaamo täydentävät katumaasturimme tarjoamaa ajokokemusta.

Digitaalinen mittaristo muodostaa yhdessä Infotainment-järjestelmän näytön kanssa taivutetun lasipinnan. Lisävarusteena toimitetaan Innovision-kojetaulu. Sitä voi käyttää koskettamalla, eleillä ja puheohjauksella.

 

Innovision esittää toiminnot graafisesti ja animoituina. Home-näytön sisällön voi jokainen asettaa yksilöllisesti. Valitut näytöt voidaan myös suurentaa. Infotainment mahdollistaa navigoinnin ja järjestelmän ohjauksen älypuhelimen tai tabletin kautta.

Lisävarusteena ilmajousituksen yhteydessä saatavassa nelipyöräohjauksessa takapyörät kääntyvät eri suuntaan kuin etupyörät nopeuden ollessa alle 37 km/h. Kääntöympyrä pienenee täten yli metrillä. Suuremmassa nopeudessa takapyörät kääntyvät samaan suuntaan kuin etupyörät. Tämän ansiosta Touareg liikkuu ketterämmin ja toimii kaistanvaihdossa vakaammin. Ilmajousitus korottaa valitun ajoprofiilin mukaan auton maavaran 258 millimetriin. Lisäksi takaosaa voidaan laskea 50 mm, jotta auton lastaaminen ja purkaminen sujuvat kätevästi.

 

Perinteinen nopeusmittari vai korkearesoluutioinen navigointikartta? Lisävarusteena saatava digitaalinen mittaristo näyttää molemmat samanaikaisesti korkearesoluutioisella 12,3 TFT-värinäytöllä. Eri näkymät ovat muokattavissa ja tietojen haku näyttöön tapahtuu monitoimiohjauspyörän tai Infotainment-järjestelmän avulla. Kuljettajaa avustaa järjestelmien optinen 3D-näyttö, navigointikartan kohdennettu zoomaustoiminto ja valittujen tietojen näyttäminen koko näytössä. Lisäksi navigointikartta ja medianäytöt voidaan yhdistää.

Lisävarusteena on saatavana taistelulentokoneista tutuksi tullut Head-Up Display –tuulilasinäyttö. Se esittää kuljettajalle mm. ajonopeuden, kuljettajaa avustavien järjestelmien ilmoitukset sekä navigointiohjeet. Heijastetut tiedot ovat hyvin luettavissa myös vastavalossa ja kuljettaja voi itse määrittää heijastuksen sijainnin tuulilasissa. Tuulilasinäytön voi milloin tahansa kytkeä pois toiminnasta.

Lisävarusteena saatavan Offroad-paketin ansiosta voit kokea Touaregin myös maastossa. Seitsemän vakiovarustukseen kuuluvan ajoprofiilin lisäksi saatavissa ovat myös ajoprofiilit ”sora” ja ”hiekka”, jotta moottorin ja vaihteiston säädöt voidaan sovittaa ajo-olosuhteiden mukaan.

Offroad-paketin myötä Touaregissa on seuraavat muutokset, mm. jäähdytin, akku, alusta ja polttoainesäiliö on suojattu paremmin, suurempaan polttoainesäiliöön mahtuu 90 litraa polttoainetta, valmiiksi asennettuna on kaksi hinaussilmukkaa muiden autojen vetämistä varten ja vakiovarustukseen kuuluva neliveto 4Motion kääntää jokaista pyörää erikseen.

Volkswagen-malliston suorituskykyisin versio Touareg R on varustettu Black Style -ulkonäköpaketilla ja R-Line-sisätilapaketilla sekä 20-tuuman vanteilla. Ladattavan hybridin yhteisteho on 340 kW (462 hv) ja vääntöä 700 Nm. R-version kiihdytys 0–100 km/h vie vain 5,1 sekuntia. Voima siirretään vakiovarusteiselle 4MOTION-nelivetojärjestelmälle ja vaihteenvaihdon hoitaa 8-vaihteinen Tiptronic-automaattivaihteisto.

 

Kuten havaitsemme, varusteiden ja lisävarusteiden määrä Volkswagen Touareg R:ssä on suorastaan hengästyttävä. Ajoltaan auto on mahtava. Se on samaan aikaan ylellinen ja vertautuu täydellisesti vaikkapa juuri varuste- ja ominaisuustasoihin.  Toisaalta se on hyvällä tavalla raju, jopa raaka. Painavan auton upea kiihtyvyys on uskomaton.

Volkswagen Touaregista on kolme versiota; Atmosphere, Elegance ja R. R-version verollinen hinta on 85.220,15€. Vapaa autoetu 1410€/kk ja käyttöetu 1245€/kk.  Päästö 62g/km.

Volkswagen Touaregit Pörhö-konsernissa myy ja huoltaa Pietarsaaren, Kokkolan, Ylivieskan, Oulun, Keminmaan, Rovaniemen, Kuusamon, Kajaanin ja Iisalmen toimipisteet.